Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Apr '14 - + 0 - 0 Versleuteling bezoek voor Google vindbaarheid?


Om het moeilijker te maken bezoekers van websites te bespioneren wil Google websites aanmoedigen om het verkeer op hun site te versleutelen. Sites die dit doen hebben dan een voordeel in de vindbaarheid van de site.


De Wall Street Journal bericht over een oproep van een invloedrijke medewerker van Google tot het versleutelen van verkeer op websites. Het gaat om Matt Cutts die in het verleden vooral bekendheid verkreeg als de spam expert van Google maar die nu zich dus ook op privacy gaat richten.

De ideeen zouden nog in een pril stadium zijn en een uitrol kan dan ook nog op zich laten wachten. Van de andere kan geeft dit websites wel een kans om hier nu al op in te springen en te kijken in hoeverre beveiliging van hun verkeer mogelijk is. Over het algemeen zijn dit grote aanpassingen aan sites welke een langere doorlooptijd hebben.

Google zou beveiligde sites op meerdere manieren kunnen bevoordelen. Dit kan bijvoorbeeld door hogere rankings, maar ook door het tonen van kleine labels die aangeven dat een site beveiligd is. Zo profiteren de beveiligde sites van een hogere CTR.

Het goede nieuws is dus dat veel websites extra maatregelen zullen gaan nemen om de privacy van hun bezoekers te waarborgen. Of dit bullit proof is blijft de vraag na het bekendmaken van de problemen met SSL beveiliging en de Heartbleed Bug.
6 Googley reacties!:

Alle sites moeten al strengere veiligheidsmaatregelen. De hackers zijn te vermenigvuldigen en onbeschermde plaatsen laat de kwetsbare web als geheel. De bonus Google naar sites veilig te stellen is meer dan goed. Gefeliciteerd.

Pablo Tuffano () (link) - 13 Januari '17 - 22:32

Thanks to the author for this page. I will come back here again. http://top5routers.com/

Top 5 () - 16 Februari '17 - 16:29

Very nice article, I enjoyed reading your post, very nice share, I want to twit this to my followers. http://nopsoriasis.net/

mon () (link) - 23 Februari '17 - 20:26

I adore your websites way of raising the awareness on your readers. http://nopsoriasis.net/types-of-psoriasi..

mon () (link) - 23 Februari '17 - 20:26

I read a article under the same title some time ago, but this articles quality is much, much better. Thanks! http://nopsoriasis.net/scalp-psoriasis/

bop () (link) - 23 Februari '17 - 20:26

It was a very good post indeed. I thoroughly enjoyed reading it in my lunch time. Will surely come and visit this blog more often. http://eyebrowthreadinginfo.com/

joe () (link) - 23 Februari '17 - 20:27


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->