Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Mei '11 - + 0 - 0 Google investeert $55 miljoen in windmolens


google windmolensGoogle gaat een groot bedrag investeren in een windmolenpark in de Mojave Desert. Ze hoopt daarmee frisse wind te pompen in de kwakkelende windenergie branche van CaliforniŽ.


Google maakte het nieuws bekend op de Windpower 2011 beurs in het Anaheim Convention Center. Zodra het park in de Tehachapi Mountains klaar is zal het 1.5 gigawatts aan energie gaan leveren wat genoeg stroom is voor 450,000 huishoudens.

CaliforniŽ liep ooit voorop in de windindustrie maar is de afgelopen jaren sterk terug gevallen door strengere regels en minder enthousiasme. Op het moment wordt slechts 3% van de stroom met wind opgewekt tegenover 15% in de Amerikaanse staat Iowa.

Zoekmachine Google gebruikt zelf enorme hoeveelheden stroom voor haar datacentra en probeert een aanzienlijk deel van het verbruik met groene stroom op te vangen. Zo heeft ze inmiddels 400 miljoen dollar geÔnvesteerd in diverse projecten zoals in Oregon en aan de oostkust van de VS. Daarnaast heeft ze maar liefst 168 miljoen dollar uitgegeven aan het BrightSource's Ivanpah zonne energie project.




Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->