Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Jun '11 - + 0 - 0 Praten tegen je computer; en Google luistert direct!


Google spoken SearchMet de smartphone is het inmiddels mogelijk om door te praten een zoekopdracht in Google te doen. Google heeft deze toepassing nu echter ook mogelijk gemaakt door spraak aan de desktop computer toe te voegen. Praat dus tegen je computer en Google geeft een antwoord in de vorm van een snel zoekresultaat. Daarnaast werden "Instant Pages" en "Google Picture Search" gelanceerd.


Google Spoken Search


Wanneer je in de zoekmachine kijkt wordt er naast de zoekbalk een microfoontje getoond. Als je hier op klikt wordt Google Spoken Search geactiveerd en als je een microfoon in je computer hebt of er eentje hebt aangesloten dan gaat deze in werking. Voorlopig is de functie enkel nog in het Engels en wordt het eerst gelanceerd in Google's eigen browser Google Chrome. Wat het gevolg van al de tegen computers pratende mensen in kantoren gaat zijn is nog onduidelijk.

Google Picture Search


Naast praten tegen je computer kun je de zoekmachine op je computer nu ook foto's "voeren". Voeg een afbeelding toe aan de zoekfunctie en Google toont waar de foto genomen is en indien mogelijk zelfs wie er op de foto staan.

Google Instant pages


De derde vernieuwing is Google Instant Pages. Hiermee toont Google binnen 0,0 seconden het zoekresultaat wanneer je hem plaatst. Een van de dingen waar Google beroemd mee is geworden was het zinnetje "Ongeveer 11.230.000.000 resultaten (0,08 seconden)" wanneer je bijvoorbeeld naar Google zoekt. Daarmee zijn de 0,08 seconden terug gebracht naar nul. De truc is dat Google tijdens het typen de resultaten pagina reeds klaar zet zodat hij per direct getoond wordt wanneer je op zoeken drukt. Instant Pages is een uitbreiding op de reeds bestaande Instant search functie.

Google Instant Pages zal vooralsnog eerst alleen in de Google Chrome browser werken. Daarna komen de anderen browsers.

Zie ook:
> Zoekmachine Woordenboek: Google Instant Pages
4 Googley reacties!:

Google spoken search werkt wel goed op mijn iphone. wel zorgen voor niet te veel achtergrond lawaai.
google picture search werkt voornamelijk goed voor gebouwen als je gps aanstaat. Wel is het afhankelijk van de internet verbinding en de snelheid daarvan.

Wouter Blom - 16 Augustus '11 - 15:21

ongelovelijk wat tegenwoordig allemaal kan, niet normaal.

SEO () - 11 Oktober '11 - 16:39

Wat doe jau als je vervilt

tessa - 21 Mei '13 - 14:32

ratten

geert () - 06 Januari '15 - 09:57


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->