Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Mei '11 - + 0 - 0 Vandaag betalingssysteem "Google Wallet"?


Google WalletGoogle gaat naar verluid vandaag een nieuw mobiel betalingssysteem aankondigen. Gebruikers van een Google Android telefoon kunnen dan bij een aantal winkels met hun telefoon gaan betalen. Dit nieuws lekte uit via een interne memo van The Container Store.


Vooralsnog lijkt het systeem te starten in de Verenigde Staten. Google gaat in eerste instantie samenwerken met Amerikaanse ketens zoals Subway, Macy's en American Eagle Outfitters. Voor het financiele gedeelte wordt er samen gewerkt met creditcardmaatschappij MasterCard en de Amerikaanse bank Citigroup.

Betalen met de telefoon is zeer eenvoudig. Gebruikers kunnen hun telefoon voor een scanner houden en een speciale NFC chip in de telefoon verzorgt dan de betaling. Google handelt dan de rest af. Google is met het systeem waarschijnlijk Apple te snel af die voor de nieuwe iPhone 5 ook kijkt naar de mogelijkheid om te betalen met de smartphone. Apple zou mogelijk ook gebruik gaan maken van de NFC chip. Of dit plan door gaat is echter nog niet bekend. Google is dus de eerste die met de aankondiging komt.

De Nexus S van Samsung is inmiddels al uitgerust met de NFC chip. Android 2.3 bevat verder de benodigde software. De daadwerkelijke lancering van Google Wallet zou dan deze zomer plaats vinden. Deze middag is er een groot media evenement bij het kantoor van Google in New York. Later meer info.
Al 1 Googley reactie:

Ik denk dat het nog even gaat duren, maar ik denk wel dat we straks allemaal op een deze techniek gebaseerde methode overal betalen gaan. Ik kan echter niet wachten! :)

John Bureau () - 22 November '11 - 10:30


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->