Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Dec '11 - + 0 - 0 Google viert 125ste verjaardag Diego Rivera


diego rivera 2011 googleGoogle viert vandaag de 125ste verjaardag van Diego Rivera met een speciaal logo. Diego Rivera was een Mexicaanse kunstenaar die wereldberoemd werd met zijn gigantische muurschilderingen.


Diego Rivera werd op 8 december 1886 geboren in Guanajuato en leefde tot 1957. Hij stond bekend om zijn Marxisme en zijn werk was daardoor ook niet vrij van controversie. Het Marxisme vind je onder andere terug in de vele bouwvakkers die aan het bouwen van de perfecte staat werken. Ook zijn Mexicaanse achtergrond is duidelijk herkenbaar in zijn werk. In het Google logo is een Mexicaanse vlag terug te vinden.

diego rivera 2011 google logo



Enkele voorbeelden van het werk van Diego Rivera


detroit industry


Dit is de zogenaamde Detroit Industry muurschildering door Diego Rivera. Dit was een van 27 schilderingen die Diego Rivera voor Ford maakte in de periode 1932 tot 1933 op het hoogtepunt van Detroit als industriestad. In dit werk zie je het architectonische van het werk van Rivera terug zoals dat ook in het logo van Google is gebruikt.


diego rivera muurschildering nationale paleis


Een Diego Rivera muurschildering in het nationale paleis in Mexico. In dit werk zie je ook een zon zoals die in het speciale Google logo is geplaatst.

Diego Rivera Gallery


Diego Rivera muurschildering in de Diego Rivera Gallery. In deze schildering zie je bijvoorbeeld rechtsboven het vliegtuig uit het logo terug, evenals de geestelijken.

vrouw met kind



Op dit schilderij is een voorstelling van een bloemen draagster en een vrouw met kind te vinden. Ook dit thema is terug te vinden in het logo.

In zekere zin was Diego Rivera de voorloper van beroemde moderne graffiti artiesten zoals Keith Haring en Jean-Michel Basquiat. Zijn muurschilderingen zijn terug te vinden in onder andere Mexico-Stad, Chapingo, Cuernavaca, San Francisco, Detroit en New York.




Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->