Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Jun '10 - + 0 - 0 Google logo: FIFA WK voetbal 2010!


Google heeft ter ere van het FIFA wereldkampioenschap voetbal, dat vandaag begint, een nieuw logo geïntroduceerd. Het één maand durende voetbal evenement gaat vandaag van start en eindigt op 11 juli 2010. Het FIFA WK voetbal wordt in Zuid-Afrika gehouden. Het is de eerste keer dat een wereldkampioenschap voetbal in Afrika gehouden wordt.


Zoals gezegd gaat vandaag het FIFA WK voetbal van start. Om 16.00 uur gaat de eerste wedstrijd van start. Gastland Zuid-Afrika neemt het op tegen Mexico. Maandag 14 juni 13.30 is de eerste wedstrijd van Nederland, zij zullen spelen tegen Denemarken. De andere groepswedstrijden van Oranje vinden plaats op 19 en 24 juni.

Google WK voetbal logo's sinds 2002


Google heeft sinds 2002 logo's ontworpen voor elk WK en EK voetbal. Hier onder staan de logo's van 2010 tot en met 2002.

FIFA Wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Begint vandaag 11 juni!


UEFA Europees kampioenschap voetbal 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Dit toernooi werd gewonnen door Spanje, de huidige Europees kampioen.


FIFA Wereldkampioenschap voetbal 2006 in Duitsland. De winnaar van dit WK-toernooi is Italië, zij zijn de huidige wereldkampioen. Dit is de Nederlandse versie van het logo.


UEFA Europees kampioenschap voetbal 2004 in Portugal. Het EK in Portugal werd verrassend gewonnen door Griekenland. Dit is de Portugese versie van het logo.


FIFA Wereldkampioenschap voetbal 2002 in Zuid-Korea en Japan. Brazilië werd in 2002 voor het laatst wereldkampioen, tijdens het WK in Zuid-Korea en Japan.WK voetbal logo Youtube, Yahoo! en Baidu


Google heeft in navolging van het logo voor haar zoekmachine ook een klein logo ontworpen voor haar filmpjes-website Youtube. Andere zoekmachines hebben ook aan het WK voetbal gedacht. Zo komen Yahoo! en Baidu beide met een eigen WK voetbal logo.

Youtube logo:


Het animatie logo van Yahoo! in drie delen:


Het logo van Baidu:


5 Googley reacties!:

het is trouwens uefa europees kampionschap. en spanje is de huidige europees kampioen en niet frankrijk

abdi - 11 Juni '10 - 10:42

Adbi bedankt voor je reactie, je hebt helemaal gelijk. Het is inmiddels aangepast. :) Gr. Bob

Bob - 11 Juni '10 - 10:54

geweldig/
maarten en derdire

stef () - 11 Juni '10 - 13:49

Waar slaat dit op. Er zou toch zon winnende doodle te zien zijn???

Daan () - 11 Juni '10 - 14:23

DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->