Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Dec '09 - + 0 - 0 Live updates in Google zoekresultaten met 'Latest Results'


Google LogoGoogle heeft een nieuwe functie toegevoegd aan het online zoeken in haar zoekmachine, 'Latest Results'. Bij het invoeren van een Engelstalige zoekopdracht in Google.com verlevendigt de zoekmachine haar resultaten met de meest recente informatie. Je krijgt live updates te zien als gebruikers van populaire websites als Twitter en Friendfeed publiceren over het onderwerp waar je naar zoekt.


Meest recente informatie


Google heeft als doel haar gebruikers de meest recente informatie te kunnen aanbieden, zo meldt de zoekmachine op haar officiŽle blog. Met de introductie van 'Latest Results' brengt Google de zoekresultaten tot leven met een dynamische stroom van real-time content die op dat moment beschikbaar wordt op het internet. Na het invoeren van een zoekopdracht zullen er updates volgen van relevante nieuwe content.

Met deze nieuwe ontwikkeling van de zoekresultaten zal informatie nog sneller de wereld overgaan. Als er iets gebeurt in de wereld en er wordt over getwitterd is dit nog makkelijker beschikbaar voor de rest van de wereld.

Door in de zoekopties links te kiezen voor Latest Results zal Google een complete pagina tonen met alleen maar live tweets, blogs, en nieuws. Je kunt er zelfs voor kiezen om Google alleen maar resultaten te tonen van microblog sites.

Android + Apple iPhone


De nieuwe functie is zelfs beschikbaar voor Android toestellen en de Apple iPhone, waardoor je ook onderweg altijd op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes. Zo kun je boven op een skipiste het laatste nieuws over het skigebied opzoeken.

Nieuwe Google partners


Google maakte een aantal weken geleden al bekend te gaan samenwerken met Twitter, maar maakt nu ook bekend een samenwerkingsverband te hebben gesloten met Facebook, MySpace, FriendFeed, Jaiku en Identi.ca.

Zie ook:
> 'Hot Topics' toegevoegd aan Google Trends
> Nu: Standaard Personalized Search bij zoekresultaten Google!
> Google vertaalt zoekresultaten
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->