Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Dec '09 - + 0 - 0 Foto zoeken in Google Goggles!


google GogglesGoogle Goggles is de nieuwste dienst van Zoekmachine Google. De dienst maakt het mogelijk om te zoeken via foto's. Laat Google een foto zien en de zoekmachine zoekt er relevante informatie bij. Momenteel is de toepassing in het Engels gratis beschikbaar via Android Market.


Google Goggles


De nieuwe visuele zoektoepassing voor Android-toestellen is in staat om miljoenen afbeeldingen te herkennen zoals locaties, logo’s, producten, barcodes en kunstwerken. Het is zelfs in sommige gevallen niet eens nodig om een foto te maken. Sta je op een mooie plek dan kun je Google Goggles openen en je telefoon richten op bijvoorbeeld een gebouw. Google kan dan met de GPS-functionaliteit en het kompas van je telefoon herkennen waar je bent.

Google GogglesGoogle Goggles ook voor de Apple iPhone


De nieuwe toepassing zal eerst beschikbaar zijn voor de Android markt. Als het goed functioneert op het Android platform zal het ook worden toegevoegd aan de Google Mobile App, waarna ook gebruikers van de Apple iPhone de functie kunnen gebruiken.Weten wat je eet?


Helaas biedt de applicatie niet de mogelijkheid om je eten te fotograferen om te weten wat je eet, de dienst herkent namelijk geen voedsel. Ook is het niet mogelijk om te zoeken met foto's van personen, dieren of auto's.

Zie ook:
> Google geeft broncode Android 2.0 gedeeltelijk vrij
> Google Wave werkt al op iPhone en Android!
> Photoshop voor Google Android
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->