Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Dec '09 - + 0 - 0 E.C. Segar, tekenaar Popeye, Google logo!


E.C. Segar PopeyeGoogle heeft vandaag een schitterend logo ter ere van E.C. Segar, de schepper van Popeye. Elzie Crisler Segar viert vandaag zijn 115de verjaardag.


Segar werd geboren op 8 december 1894 in het plaatsje Chester, Illinois, vlakbij de Mississippi River. Op jonge leeftijd bleek hij al talent voor tekenen te hebben en zo vertrok hij dan ook naar Chicago om geld te verdienen als tekenaar.

E.C. Segar en Thimble Theatre


In 1919 werd E.C. Segar gevraagd een strip te tekenen voor de New York Journal. Zijn strip zou de "Thimble Theatre" heten en de hoofdfiguren werden Olive Oyl (Olijfje!), Castor Oyl en Horace Hamgravy. Pas in 1929 werd Popeye aan de strip toegevoegd en het werd meteen een groot succes. Oorspronkelijk zou hij na een seizoen verdwijnen uit de strip, maar wegens groot succes van de spinazie etende zeeman kwam hij in een hoofdrol terug.Popeyes meest beroemde quote is: "Ja think I'm a cowboy?". Hij zou wereldberoemd worden als spinazie etende zeeman wat hem enorme kracht zou geven. Dit was gebaseerd op een Duits onderzoek uit 1870 waaruit bleek dat Spinazie enorme hoeveelheden ijzer zou bevatten. In 1937 werd dit onderzoek echter herroepen aangezien de wetenschappers ergens een klein rekenfoutje hadden gemaakt en er maar eentiende ijzer in zat van wat men eerst dacht. Het was toen al te laat om de strip van Popeye aan te passen. Spinazie is echter wel gezond. Het bevat onder andere veel vitamine C, vitamine E, caroteen en antioxidanten.

Popeye E.C. SegarEn het Popeye Google logo:

ecsegar09Oud is Elzie Crisler Segar helaas niet geworden. Hij stierf 13 oktober 1938 op 43 jarige leeftijd aan een leverziekte.

> E.C. Segar
> Wikipedia:Spinazie
9 Googley reacties!:

Leuk logo zeg! erg mooi.

Entertainment () (link) - 08 December '09 - 08:58

Zeer goed gedaan :) Mooi logo, altijd al fan geweest van popeye :D Was wel een verrassing toen ik wakker werd vanmorgen :)

Henk () (link) - 08 December '09 - 09:29

een super gaaf en mooi logo

Romano () - 08 December '09 - 09:31

SUPERCOOOOOL logo van Popeye, een van mijn favoriete cartoonfiguren!!

Antje () - 08 December '09 - 09:41

Popeye de best

Alex () - 08 December '09 - 09:53

Mooi gedaan, dit bericht. Hij staat in de top 5 zoekresultaten!

Jan - 08 December '09 - 09:53

i love that sailor!!!toettoet Ga vanavond spinazie eten ter ere van

Natasja () - 08 December '09 - 11:14

bijzonder leuke verrassing, dit logo

piet uyl () - 08 December '09 - 14:42

Ik vind dat Google logo echte te gek! Is deze ook echt door Google gebruikt?

marco () (link) - 30 December '10 - 19:33


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->