Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Dec '09 - + 0 - 0 Nieuwe vormgeving homepage Google vrijgegeven!


Nieuwe look GoogleGoogle is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het ontwerpen en het experimenteren met een nieuwe vormgeving voor de homepage. Vandaag geeft de zoekmachinegigant de vernieuwde vormgeving van de homepage vrij.


Als je Google opent, krijg je alleen nog maar het logo van Google te zien met hieronder de zoekbalk en de zoekknoppen. Pas zodra je de muis beweegt dan verschijnen de knoppen zoals afbeeldingen, video's, en nieuws. Op het linkerplaatje zie je de nieuwe look van de homepage van Google. Op het rechterplaatje staat de oude weergave van de homepage.

Nieuwe en oude look Google


Geen afleiding


Op de officiŽle weblog van Google geeft men aan dat de meeste gebruikers die geÔnteresseerd zijn in andere toepassingen over het algemeen hun muis gebruiken bij hun aankomst op Google. 'Met de fade-in hebben we een elegante oplossing gevonden die de mogelijkheden blijft bieden voor de personen die dat willen en het verwijdert afleiding voor personen die de intentie hebben om snel iets op te zoeken.'

Experimenten met nieuwe vormgeving Google-homepage


In de afgelopen maand is er veel geŽxperimenteerd met de ontwerpen van de homepage. Er waren ongeveer 10 verschillende fade-ins die getest werden. Uiteindelijk werden ze allemaal getest en bleef deze fade-in over. 'Er is gekozen voor deze fade-in omdat deze positief uit de testen kwam en het mensen sneller aanzet tot het zoeken naar een bepaalde term.

'We like it'


Google geeft aan dat de werknemers de nieuwe look erg mooi vinden. 'Een groot aantal van onze werknemers hebben ermee gewerkt. They really like it!' Google hoopt verder dat iedereen kan wennen aan de nieuwe look en komt terug op de vergroting van de zoekbalk. 'Ook toen was het even wennen. Deze verandering is goed merkbaar in het begin, maar het moet als een tweede natuur worden. We hopen dat jullie het mooi vinden!'

Zie ook:
> Google test nieuwe look homepage
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->