Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Dec '09 - + 0 - 0 Einde gratis Google Nieuws?


Logo Google Nieuws Het onbeperkt doorspitten van digitale kranten komt tot een einde zo bericht de Volkskrant vanochtend. Google gaat uitgevers van kranten de mogelijkheid bieden om lezers vanuit Google Nieuws deels buiten de deur te houden.


Google komt met een programma genaamd "first click free" wat moet voorkomen dat consumenten eindeloos gratis pagina's van kranten kunnen bekijken. Dit kan als optie worden gebruikt, hierdoor zal een gedeelte van het beschikbare nieuws alleen te bekijken zijn na betaling.

Klachten Google Nieuws


Google Nieuws is al een tijdje in opspraak omdat critici vinden dat Google winst maakt door grastis artikelen en foto's op internet aan te bieden van nieuwssites. Met het nieuwe programma hebben de websites de mogelijkheid om gebruikers te beperken tot het bekijken van maximaal vijf pagina's per dag zonder zich te hoeven registreren.

Google nieuwsRupert Murdoch


Rupert Murdoch dreigde eerder deze maand al om zijn nieuwssites te gaan blokkeren voor de spiders van Google en zijn nieuws alleen beschikbaar te maken voor betalende lezers. Het gaat om de kranten de Wall Street Journal, the Times of London en de Australian. Met de nieuwe mogelijkheden komt Google uitgevers van klanten tegemoet.

Bing vs Google


De nieuwe ontwikkeling komt na het bericht dat zoekmachine Bing kranten wil gaan betalen voor content. Wellicht is dit een poging om te voorkomen dat Google kranten en lezers definitief verliest aan Bing.

Zie ook:
> Betaalt Microsoft kranten om uit Google Nieuws te gaan?
> Murdoch wil Google van eigen sites weren
> Bing steunt kranten in strijd tegen Google
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->