Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Nov '09 - + 0 - 0 Zoekmachine Google: BreadCrumbs in zoekresultaten


Google LogoZoekmachine Google gaat in sommige gevallen URL's van sites vervangen door de hiŽrarchie van een site weer te geven. Op dit moment laat Google onder ieder zoekresultaat een URL zien, waarnaar je doorverwezen wordt als je op het zoekresultaat klikt. Om meer duidelijkheid te geven over de site en met name de inhoud zal de URL in sommige gevallen vervangen worden door Breadcrumbs.


Google heeft besloten dit te gaan doen omdat de meeste URL's je niet goed genoeg vertellen waar je heen gaat en vaak te lang of te kort zijn. Meldt het officiŽle Google Blog.

Google analyseert BreadCrumbs


De informatie die Google gaat gebruiken haalt zij uit de navigatietools die websites vaak zelf hebben ingebouwd. Aan de zogenaamde "BreadCrumbs" kun je zien waar je je bevindt op de website. Bijvoorbeeld: Home> Toys & Games> robots.

Voor de zoekopdracht : "spidersapien reviews" krijg je op dit moment het volgende resultaat:

Url


na de invoering van het nieuwe systeem zal het er zo uitzien:

braedcrumbsWaar vroeger de groene tekst ťťn link was zijn nu alle woorden op zichzelf staande linkjes naar de verschillende onderdelen van de site. De host en het domein zullen altijd vermeld worden zodat je weet op welke website je terecht komt. Er is niet altijd ruimte om de volledige hiŽrarchie te vermelden dus zal Google in een aantal gevallen alleen de belangrijkste onderdelen laten zien. Google zal de nieuwe toepassing zo snel mogelijk invoeren.

Bron: Google Blog
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->