Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Okt '09 - + 0 - 0 Google Squared nu max 120 resultaten


Google SquaredIn juni dit jaar introduceerde Google een nieuwe zoekservice, Google Squared, waarmee gebruikers feiten en cijfers kunnen opzoeken. De service kreeg bij haar introductie zowel lof als kritiek en daarom komt Google nu met een vernieuwde versie van de service. Google Squared geeft nu tot wel 120 feiten en cijfers bij een zoekopdracht, eerder lag dit aantal op 30.


Google Squared maakt het mogelijk om cijfers en feiten op te zoeken. De zoekresultaten worden in een handige overzichtelijke tabel weergegeven. Het is vanaf nu ook mogelijk om de tabellen te exporteren in zowel een CSV file als een Google doc.

Google SquaredGoogle Squared


Zoekopdrachten met Amerikaanse woorden geven veel resultaten. Nederlandse woorden geven nog vrij weinig of soms helemaal geen resultaten. De DSB bank is deze week regelmatig in het nieuws, zoek je op de term "DSB Bank" dan krijg je 1 resultaat:

- Het logo van de Bank
- Opgericht in 1975
- Industrie: Financial Services
- Revenue: 216.2 million
- Employees: 2000

Wil je meer weten van deze gegevens dan kun je erop klikken en dan stuurt Google je naar de bron van deze informatie.

Google Squared en Wolfram Alpha


Google Squared was een antwoord op de Wolfram Alpha zoekmachine die net als Google Squared gegevens in een tabel weergeeft. Wolfram Alpha heeft de optie om de zoekresultaten te downloaden als PDF. Beide aanbieders proberen informatie zoveel mogelijk zelf aan te bieden, in plaats van gebruikers door te sturen naar andere websites.
Al 1 Googley reactie:

It’s very straightforward to find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this article at this site. kdcecfaegcbakceb

Smithk822 () (link) - 03 Juli '14 - 14:05


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->