Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Okt '09 - + 0 - 0 Twitter praat met Microsoft en Google


Twitter, Google en MicrosoftGoogle en Microsoft zijn in gesprek met Twitter over het gebruiken van 'tweets' in de resultaten van de zoekmachines van de beide bedrijven. Twitter wil zich niet mengen in de onlangs opgelaaide concurrentiestrijd tussen Google en Microsofts Bing en praat daarom met beide partijen. Het zou dan ook gaan om een 'niet-exclusieve deal' waarbij Twitter zelf onafhankelijk blijft.


Sinds dat de microblogsite in opkomst is, worden nieuwsontwikkelingen, zoals protesten, het overlijden van beroemdheden en natuurrampen, massaal op Twitter besproken. De 'tweets', zoals de korte berichtjes op Twitter heten, zorgen ervoor dat de zoekmachines de beschikking hebben over de meest actuele nieuwsfeiten in de zoekresultaten.

Twitter


Inkomsten Twitter?


Twitter bekijkt momenteel de verschillende mogelijkheden om de data die de 54 miljoen gebruikers van Twitter genereren toe te voegen aan de zoekresultaten van Google en Bing. Voor Twitter lijkt dit namelijk een perfecte mogelijkheid om eindelijk een bron van inkomsten te vinden voor de microblogsite. Daarnaast hoeft Twitter door de deal geen eigen bredere zoekmachine op te zetten en zo wordt de concurrentiestrijd met Google en Bing vermeden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->