Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Okt '09 - + 0 - 0 Apple koopt Placebase; Concurrentiestrijd met Google?


iPhoneApple heeft kaartenbedrijf Placebase overgenomen. De overname van Placebase, die haar kaarten aanbiedt onder de naam PushPin, heeft in alle stilte plaatsgevonden. De deal werd in juli van dit jaar al beklonken. Met deze overname doet Apple vermoeden dat het bedrijf bezig is om hiermee haar eigen software te gaan ontwikkelen, zodat Google Maps op de iPhone en de iPod Touch overbodig wordt. De concurrentiestrijd tussen Apple en Google wordt hiermee nog heviger.


De website van Placebase is inmiddels uit de lucht en linkt door naar een site van haar product PushPin. Voor de nieuwe aanwinst van Apple is een API beschikbaar, waardoor ontwikkelaars extra informatielagen kunnen aanmaken. Jaron Waldman, de inmiddels ex-CEO van Placebase, is volgens zijn LinkedIn pagina al toegetreden tot het 'Geo Team' van Apple.

iPhone


Relatie Apple en Google


De relatie tussen Apple en Google wordt op deze manier niet beter. Google probeert met de webbrowser Chrome en met Android, een platform voor smartphones, marktaandeel bij Apple weg te nemen. Nu gaat Apple de concurrentiestrijd met Google aan op de kaartenmarkt en vorige maand weigerde Apple om een nieuwe Google applicatie op haar iPhone toe te laten.

Google-topman Eric Schmidt heeft zich inmiddels teruggetrokken uit het bestuur van Apple, mede doordat je geen dubbele bestuursfuncties mag hebben bij concurrerende bedrijven.
Zie ook:
> Apple weigert Google Voice voor iPhone
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->