Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Okt '09 - + 0 - 0 140 jaar Gandhi!


En weer een schitteren logo en deze keer ter ere van een van de meest respectabele personen uit de geschiedenis: Mahatma Gandhi!


Vandaag 2 oktober is het precies 140 jaar geleden dat Mahatma Gandhi in Porbander, India werd geboren. Na zijn rechtenstudie in Londen verhuisde hij naar Zuid Afrika waar hij met Apartheid in aanraking kwam. Dat had een grote invloed op zijn verdere leven en strijd tegen ongerechtigheid.

Terug in India voerde bij een geweldloze strijd tegen de Britse kolonisten. Zijn invloed was dusdanig groot dat hij door geweldloos verzet het in 1946 voor elkaar kreeg de Britten uit India te krijgen (tot dan een Britse kolonie) en zo de basis voor het huidige India wist te leggen. In 1948 werd Gandhi in New Delphi vermoord door een extremistische hindoe.

Het leven van Gandhi verfilmd


In 1982 werd een beroemde en zeer indrukwekkende film over het leven van Gandhi uitgebracht. De drie uur durende film won maar liefst 8 oscars waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Scenario en Beste Acteur voor Ben Kingsley.

Het 140ste verjaardag Gandhi Google Logo


Het logo lijkt gebaseerd te zijn op de volgende foto van Gandhi:In het logo zie je ook de vaderfiguur terug, de rol die Gandhi voor veel IndiŽrs nog steeds heeft. Het logo is ook een van de meest sobere van Google ooit, net zoals de persoon Gandhi zelf. Zo is het afgebeeld op een vrijwel kleurloos stuk stof en is een enkele kleur inkt gebruikt.

Quotes van Gandhi


Mahatma Gandhi staat ook bekend om zijn vele wijsheden en beroemde quotes. Enkele van mijn favoriete quotes van Gandhi:
Non-violence is the greatest force at the disposal of mankind. It is mightier than the mightiest weapon of destruction devised by the ingenuity of man

Strength does not come from physical capacity. It comes from an indomitable will.

There is more to life than simply increasing its speed.

Be The Change You Wish To See In The World

Oog om oog, maakt de wereld blind


Op kantoor hebben we ook de banner van Gandhi voor de Think different advertentiecampagne van Apple hangen. Deze campagne uit 1997 toonde een aantal van de meest beroemde personen zoals John Lennon, Picasso en dus ook Gandhi.Er werken veel IndiŽrs bij Google zelf. Zo is de Google functie van Google News door een IndiŽr gebouwd.
Al 1 Googley reactie:

Gandhi word in India haast als heilige gezien, toch heeft de man ook wat minder positieve kantjes. Zo was hij wel voor de liberatie van Idische Aziaten, hij was daarentegen minder te spreken over de zwarte medebewoners van Zuid-Afrika waar hij destijds werkte.

http://www.youtube.com/watch?v=RJP6LFVzb..

Dennis () (link) - 07 Oktober '09 - 23:39


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->