Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Sep '09 - + 0 - 0 Google verkrijgt patent op Homepage


Google Na 5,5 jaar heeft Google eindelijk het patent over haar homepage in handen. Het gaat om de homepage zoals deze te zien was in 2004. Het wereld beroemde Google logo was al beschermd maar nu ook de lay-out van de homepage.


Het patent zoals Google deze heeft verkregen draagt de omschrijving: graphical user interface for a display screen of a communications terminal”
Het patent is gisteren toegekend wat betekend dat Google nu eigenaar is van het idee om een zoekbalkje in het midden van een pagina te plaatsen met daaronder 2 knoppen. Het is de vraag of Google actie gaat ondernemen tegen bedrijven die er van beschuldigd zouden kunnen worden in overtreding te zijn. De verwachting is dat Google het patent gaat gebruiken om nieuwe bedrijven af te schrikken een soortgelijke opzet te kiezen/gebruiken.

Google


Het Google patent


Alles binnen de stippellijnen is beschermd, het wereld bekende logo van Google was al beschermd. In 2004 vroeg Google patent aan voor zowel haar homepage als de lay-out van de results page, over deze pagina verkreeg Google al eerder het patent.

De homepage zoals deze in 2004 te zien was:

Hompage 2004


3 Googley reacties!:

Het is maar de vraag of je met dergelijke patenten sympathiek overkomt.

Ivan - 04 September '09 - 15:41

Het gaat hier niet om een patent maar om een design-/modelbescherming. Patenten krijg je voor technische uitvinding. Modelbescherming is voor kenmerkende ontwerpen. Zo zal het model van een auto modelbescherming krijgen en kan een slim onderdeel van de motor gepatenteerd worden.

Joeri - 04 September '09 - 17:08

Patent, design- en modelbescherming zou veel beter geregeld moeten worden. Nationaal en Internationaal is er nog veel onduidelijkheid over. Als je iets maakt en verzint moet en mag het gewoon niet kopieerbaar zijn.

Ilonka () (link) - 10 September '09 - 11:19


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->