Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Sep '09 - + 0 - 0 Directeur Google China neemt ontslag


Google China Logo Hoofd van Google China Kai-Fu Lee heeft zijn ontslag ingediend. Google maakte dit vrijdag bekend. 4 jaar na zijn vertrek bij Microsoft gaat hij waarschijnlijk starten met een nieuw project, details hierover zijn nog niet bekend. Google heeft verklaard dat Kaj-Fu Lee een nieuw bedrijf gaat oprichten in Beijing.


Vervanging


Lee zal worden vervangen door twee Chinese Google executives. Boon-Lock Yeo die op dit moment directeur van het Google’s engineering office in Shanghai is. Hij zal de technische taken van Kai-Fu Lee overnemen. John Liu zal de operationele taken van lee overnemen, John Liu is op dit moment hoofd van het Google’s sales team in China.

Google Kai-Fu LeeWat betekend dit voor Google China?


Het vertrek van Lee zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor de strijd op de Chinese markt. Op dit moment concurreert Google met de Chinese zoekmachine Baidu. Ook heeft Google China al overhoop gelegen met de Chinese regering die de diensten van Google een aantal keer hebben geblokkeerd. De acties van de Chinese regering heeft voor ophef gezorgd en mensenrechten organisaties hebben zich er zelfs mee bemoeid. Ondanks dit alles maakt Google toch bekend haar Sales team in China te verdubbelen.

Van Microsoft naar Google


Na Lee’s overstap van Microsoft naar Google klaagde Microsoft Google aan wegens het overtreden het concurrentiebeding. De twee bedrijven kwamen uiteindelijk tot een schikking.
Al 1 Googley reactie:

‘ondanks alles verdubbelt google het sales team in china’. Ja, een van de kenmerken van kapitalisme is onverschilligheid t a v ‘mensenrechten’. Money’s too tight to mention.

Ivan - 04 September '09 - 15:58


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->