Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Aug '09 - + 0 - 0 Perseiden logo!


Google perseidenGoogle heeft weer een schitterend logo ter ere van het passeren van de Perseiden meteorieten regen. Dit jaar bereikt de vallende sterren regen haar hoogtepunt in de nacht van 12 op 13 augustus.


Ieder jaar komt begin augustus de Perseiden meteorieten zwerm langs de aarde. Dit levert een regen van vallende sterren op. Als je in augustus op vakantie bent is het schitterend om snachts op het strand te kijken naar hoe ongeveer eens per minuut er een vallende ster naar beneden komt. Het hoogtepunt van de regen is meestal rond 10 augustus, maar geheel begin augustus kun je genieten van het spektakel. De vallende sterren worden veroorzaakt door een stofwolk die afkomstig is van de vroegere komeet "Swift-Tuttle". Kleine brokken puin komen de dampring binnen en verbranden. Dit verbranden is wat je ziet als vallende ster.

Perseiden, afkomstig van Perseus


De meteorieten regen lijkt uit de richting van het sterrenbeeld "Perseus" te komen. Perseus vind je in het noorden. Van het sterrenbeeld "Perseus" is dus ook de naam Perseiden vandaan gekomen. Voor diegenen die geen Griekse mythologie hebben gestudeerd: Perseus was de zoon van Zeus en de schone DanaŽ. Zeus had gemeenschap met DanaŽ door zich te vermommen als een stofwolk goud aangezien hij zich niet aan "aardsen" mocht tonen. Gustav Klimt heeft daar een zeer beroemd schilderij van gemaakt. Perseus is het meest beroemd van het verslaan van de monsterlijke Medusa die met haar als slangen niet bepaald de allermooiste was. Als je haar aankeek zou je in steen veranderen.

Een foto van de Perseiden uit 2004:

perseidenEn het Google logo in het groot:Voor wie nog meer van mooie nachtlogo's houdt is het speciale logo ter ere van Vincent van Gogh een mooie:Vincent van Gogh met "Starry Night"

Wie vanavond van een Starry Night wil genieten heeft wel een beetje pech. Het KNMI verwacht dikke bewolking...
13 Googley reacties!:

De GoogLOGO’s zijn veelal erg leuk bedacht en mooi uitgevoerd…...en….je steekt er zeker weer wat van op…...

Dankjulliewel…...

JW () - 12 Augustus '09 - 14:04

Leuk gedaan, weer wat geleerd! Met dank, groet, Inge

Inge Casteleijn () - 12 Augustus '09 - 14:12

Ik vind het ook altijd erg leuk, die speciale logo’s. Leuk en leerzaam (en weer eens wat anders).

Mel - 12 Augustus '09 - 14:18

hee, ik vind dat google altijd erg leuke afbeelingen heeft, maar het zou me erg leuk lijken als er een wedstrijd komt om een google logo te maken en wie de mooiste heeft mag een hele week het logo van google zijn.

Anoniem - 12 Augustus '09 - 14:58

Die wedstrijd is er geweest:

http://www.google.nl/intl/nl/doodle4goog..

Groet! J.

Jeroen van de Wiel - 12 Augustus '09 - 15:00

Waarom kwam jeroen.com een uur geleden bovenaan de resultaten bij google (na het klikken op de perseiden afbeelding) en nu niet meer?

chris () - 12 Augustus '09 - 15:34

Korte uitleg @ Chris: Google News wordt continue aangepast. Aangezien de eerste positie een Google news positie is zie je die ook continue wijzigen. Soms wordt dit blokje wel getoond en soms weer niet.

Jeroen van de Wiel - 12 Augustus '09 - 16:50

Dankjewel voor jullie mooie Logo…zeer attent! misschien dat er nu meer mensen vannacht naar buiten gaan om de vallende Sterren te zien!
Hopelijk is het vannacht helder, want als ze eenmaal gaan vallen, is het Schitterend om te zien!

Lieve groetjes…

Kitty Rijnkels () - 12 Augustus '09 - 18:05

Het hele jaar door komen we regelmatig op dezelfde tijd door sterrenregens. Er zijn door het jaar heen 11 zwermen te zien: Onder andere: Bootiden rond 4 januari, Virginiden rond 25 maart, Lyriden op rond april, Perseiden rond 12 augustus en de Geminiden rond 14 december.

ada () - 12 Augustus '09 - 18:31

echt cool hoor

ik was s’nachts aan het googlelen en toen zag ik het logo

toen zag ik dat er een meteorieten regen aan de gang was GOEDZO GOOGLE !!!

humphrick () - 12 Augustus '09 - 22:03

Jeroen, gelukkig is het geen meteorieten regen, zoals je boven schijft maar een meteoren regen. Meteorieten zijn meteoren die zo groot zijn dat ze niet volledig verbranden en dus meestal met een knal neerkomen ;-)

max () - 12 Augustus '09 - 22:37

Ik heb vannacht een avondje buiten gezeten en het viel me al op dat er ongelovelijk veel vallende sterren te zien waren. Toevallig keek ik nog even op google en zag ik dat er inderdaad een meteorietzwerm was. Erg toevallig maar wel heel mooi om te zien!!

Kasper - 13 Augustus '09 - 00:07

Excellent blog right here! Also your site loads up very fast! What web host are you the usage of? Can I get your affiliate link on your host? I desire my website loaded up as fast as yours lol
http://www.encendiabiochar.com/

caribiancom () - 29 Maart '16 - 17:57


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->