Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Jul '09 - + 0 - 0 Apollo 11 - 40 jaar logo


Google Apollo 11 - 21 juli 1969Beter laat dan niet... Google heeft vandaag alsnog een speciaal logo ter ere van de 40ste verjaardag van de eerste maanlanding door de Apollo 11 op de legendarische dag 21 juli 1969.


Tot verbazing van velen bleef het logo van Google op deze misschien wel een van de meest beroemde dagen van de vorige eeuw gelijk. Geen speciaal logo... en dat voor een dag waarop 40 jaar geleden de volledige mensheid voor de buis gekluisterd zat om de eerste stappen van Neil Armstrong, Edwin Aldrin en Michael Collins te volgen.

moonlanding 1969 - 2009Om exact 22:56 uur zette Armstrong als eerste mens een voet op de maan met de legendarische woorden "It's one small step for (a) man, one giant leap for mankind..." 10 minuten later volgde Edwin Aldrin. Samen waren ze gedurende 2 uur op de maan en verzamelden er maanstenen. Verder werden er een aantal meetinstrumenten opgesteld en werd de Amerikaanse vlag geplaatst. Beroemd was ook het gesprek vanaf de maan met de Amerikaanse president Nixon.

De missie leverde een aantal schitterende foto's op van zowel de maan als de aarde. Zo waren er iconische foto's van de op de maan achtergebleven maanlander en de eerste voetstap van een mens op de maan. De landing van de Apollo 11 zou een keerpunt zijn van de geschiedenis waarbij de Amerikanen voor het eerst de Russen voor waren. Vaak wordt vergeten dat de Russen de eerste satelliet wisten te lanceren en de eerste mens in de ruimte wisten te brengen.

De eerste satelliet in de ruimte op 4 oktober 1957: De Sputnik, Russisch:Logo geplaatst op 4 oktober 2007


De eerste mens in de ruimte op 12 april 1961: Yoeri Gagarin, een Rus:Logo geplaatst op 12 april 2007


Google heeft een uitgebreide historie met ruimtevaart, daarom was het des te vreemder dat er geen logo was. Het leidde zelfs tot diverse vragen over Twitter. Het meest beroemde van Google is Google moon, een Google Earth, maar dan voor de maan. Verder is er ook Google Mars en Google Sky.
Al 1 Googley reactie:

Weet u dat aldrin een vrijmetselaars ritueel uitvoerde ter plekke?
En ‘the eagle has landed’: dit staat voor de adelaar, het symbool van de hoogste inwijding der schotse vrijmetselaarsritus.

Alain Hooft - 25 Juli '09 - 21:20


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->