Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Jul '09 - + 0 - 0 Triforce The Legend of Zelda in 6 Google Logo's


Triforce Tesla logo Op 10 juli 2009 stond er een speciaal logo op de homepage van Google. Dit was een logo ter ere van de 153ste verjaardag van Nikola Tesla, de uitvinder van de wisselstroomgenerator en de wisselstroomelektromotor. Naar nu blijkt was er een zogenaamde "easter egg" verstopt in niet alleen dit logo maar in totaal maar liefst 6 Google logo's. Vrijwel onzichtbaar blijkt er al ruim een jaar lang de Triforce uit het bekende Nintendo spel The Legend of Zelda verstopt te worden in de speciale Google logo's.


Google en The Legend of Zelda Triforce


Hier het overzicht van de zes logo's met een vergroting van The Legend of Zelda Triforce. Ze zijn niet allen even scherp, maar het is te duidelijk om toeval te zijn.

153ste Verjaardag Nikola Tesla - 22 juli 2009
Link naar artikel: Verjaardag Nikola Tesla!

Earth Day - 22 april 2009
Thanksgiving Day - 27 november 2008
Happy Halloween! - 31 oktober 2008
Link naar artikel: Halloween 2008 Google Logo

2008 Summer Games in Beijing - 8 augustus 2008
Earth Day - 22 april 2008Link naar artikel: Google


Niet alle logo's zijn door de standaard ontwerper Dennis Hwang gemaakt. Zo is het Halloween logo door Mr Wes Craven himself gemaakt. Dat zou Dennis Hwang uitsluiten, of hij heeft een laatste bewerking toegevoegd.

De Triforce door Wikipedia


Wikipedia geeft de volgende achtergrondinfo over de triforce:

De Triforce werd door Nintendo voor het eerste gebruikt als spelonderdeel in de klassieker 'The legend of Zelda' voor de NES. Volgens een legende waar beide The Great Deku Tree en Zelda uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time over praten, waren er drie godinnen die Hyrule schiepen. Nayru schiep de hemel, Din schiep de aarde en Farore schiep het leven. Toen hun taak volbracht was, vertrokken zij naar de hemel, en op die plek bleef de triforce achter. Dit waren drie gouden driehoeken die samen één grote driehoek vormen. Elk van die driehoeken had een eigen kracht: moed, kracht en wijsheid. Iemand die de Triforce aan zou raken, zou de goden aan zijn kant kunnen krijgen. Iemand met een goede geest, zorgt ervoor dat Hyrule een goede tijd krijgt, terwijl iemand met een slechte geest ervoor zorgt dat Hyrule een slechte tijd tegemoet gaat. Omdat de Triforce zo'n grote kracht had, werd het opgeborgen in een tempel. Eeuwen gingen voorbij tot er een groot kwaad opdook. Om dit kwaad, luisterend naar de naam Ganondorf, te bestrijden heeft Link de Triforce nodig. Hiervoor neemt hij drie magische stenen en de Ocarina of Time om het zegel te breken en de Triforce te bemachtigen voordat Ganon dit doet. Link ontvangt de Triforce of Courage (Triforce van Moed). Ganondorf is echter meegeslopen om de Triforce te ontvangen. Ganon ontvangt de Triforce of Power (Triforce van Kracht).

TriforiceMaking of a Google Logo (Doodle)


Hoe wordt een Google Logo eigenlijk gemaakt? Hieronder een uitgebreide uitleg van Google zelf:


Al 1 Googley reactie:

freaky… je vraagt je toch af.. zou Google jaren geleden ook al mijn gameboy punten getraced hebben? ;-)

Bas - 14 Augustus '09 - 13:53


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->