Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Jul '09 - + 0 - 0 Verjaardag Nikola Tesla!


Google Nikola Tesla logoGoogle heeft alweer een schitterend logo, de keer ter ere van de verjaardag Nikola Tesla. Nikola Tesla is de uitvinder van de wisselstroomgenerator en de wisselstroomelektromotor die iedereen wel eentje in huis heeft.


Wat heb je in huis van deze uitvinder? Denk aan de motor van je wasmachine, je boormachine maar ook de windgeneratoren die voor de kust staan en vele huishoudens van stroom voorzien en bijvoorbeeld de bobine van je auto die in de garage staat. Sterker nog, vrijwel het gehele wisselstroomprincipe wat uit je stopcontacten komt is afkomstig van Nikola Tesla.

Tesla was vooral erg belangrijk voor de technieken die er voor zorgen dat de stroom in je huis belandt, iets wat we nu heel erg vanzelfsprekend vinden.Nikola Tesla, minder bekend, even belangrijk


Ondanks dat hij minder bekend is dan grote namen zoals André-Marie Ampère, Alessandro Volta, James Watt, Thomas Edison en Guglielmo Marconi is zijn invloed niet minder geweest. Zo was hij in hevige concurrentie met Edison en heeft Marconi voortgeborduurd op de ontwerpen van Tesla om de radio uit te vinden.

Nikola Tesla is 153 jaar geleden geboren op 10 juli 1856 in het plaatsje Smiljan in Servie. Hij overleed 7 januari 1943 op 86 jarige leeftijd in New York.


Andere uitvinders Google logo's

Samuel Morse op 27 April 2009Christiaan Huygens 16 april 2009Google Invention of the first laser-logo 16 Mei 2008Alexander Graham Bell 3 maart 2008Antonio Meucci 13 april 2008

En een van de mooiste en beroemdste Google logo's:Einstein 14 maart 2003Nikola Tesla , Fijne verjaardag in alle talen van Google!


Zoals altijd plaatst Google in alle talen een unieke tekst voor het logo. Zo ook deze keer, alleen is het extra leuk omdat het algemene tekst. Bijna alle talen, behalve Farsi (Iran) deze keer. Daar staat gewoon de Engelse tekst. Hierbij de belangrijkste talen!

Happy Birthday Nikola Tesla!
יום הולדת שמח לניקולה טסלה!
Anniversario della nascita di Nikola Tesla!
Joyeux anniversaire Nikola Tesla !
Geburtstag von Nikola Tesla!
Aniversario del nacimiento de Nikola Tesla!
Nikola Tesla'nın Doğum Günü!
День рождения Николы Теслы!
عيد ميلاد سعيد نيكولا تيسلا!
Feliz Aniversário Nikola Tesla!
ニコラ テスラの誕生日!
2 Googley reacties!:

Dat zijn leuke informatie,s van Google,kunnen we weer een beetje bij geschoold worden?
Leuke onderwerpen.

Mvrg Bert Bos

Bert Bos () - 10 Juli '09 - 13:04

Leuk van Google! Als vreselijk B-figuur vind ik het moeilijk de theorieën van Tesla, maar wel heel interessant. Tegenwoordig wordt meer bekend dat Tesla zich ook bezighield met “vrije energie” gerelateerd aan het nulpuntveld (ether. Dat zou betekenen gratis energie voor iedereen. Politiek en industrie, kom op, uitwerken die vrije energie, het kan! Tesla een bijzonder, geniaal mens.
Zo, nu wil ik een boek Tesla voor Dummies.

Linda van Twist () - 10 Juli '09 - 22:43


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->