Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Jun '09 - + 0 - 0 Google 25 jaar tetris logo!


Google 25 jaar tetris!Zoekmachine Google heeft vandaag speciaal ter ere van de viering van 25 jaar Tetris een Google logo! Op 6 juni 1984 lanceerde de Rus Alexey Pajitnov misschien wel het meest legendarische computerspel ooit.


Samen met Super Mario Bros, Pacman en Donkey Kong is dit misschien wel het meest bekende en gespeelde Game ooit. De naam tetris is een samenvoeging van tennis en tetromino. Tetromino is een geometrische vorm die gemaakt is uit vier vlakken. Het speel is vreselijk simpel en is meer een soort puzzel waarbij je blokjes moet stapelen. Zeer verslavend ;)

Rechtzaken rond Tetris


Tetris heeft in het verleden hard moeten knokken voor de rechten van het spel. Zo werd er een strijd gevoerd met Nintendo DS en ook over de diverse Iphone apps. Kopieën van het spel werden stelselmatig aangepakt en verwijderd. Ook spellen die er veel op leken kregen het aan de stok met de merknaam gerechtigden. Ondertussen zijn er wel diverse varianten, zoals Tetravex en Tretratile, die toch anders genoeg zijn op de Iphone. Electronic Arts heeft nu een officiële versie genaamd TETRIS® met wat extra opties.


Originele IBM Versie:

Tetris IBMAtari Versie:

Atari TetrisIphone versie:

Tetris Iphone
De viering van 25 jaar Tetris... Google in alle talen


De tekst achter het logo luidt deze keer:

"De viering van 25 jaar Tetris - courtesy of Tetris Holding, LLC"


Vreemd genoeg staat het logo nog niet op Google.com. Google Belgie, Engeland en Frankrijk zijn wel de gelukkige.

Google Engeland:
Celebrating 25 Years of The Tetris Effect – courtesy of Tetris Holding, LLC

Google Duitsland:
25. Geburtstagsfeier von Tetris - mit freundlicher Genehmigung der Tetris Holding, LLC

Google Frankrijk:
Joyeux 25ème anniversaire Tetris ! - Avec l'aimable autorisation de Tetris Company

Google Italie:
Festeggiamo i 25 anni di Tetris - per gentile concessione di Tetris Company

Google Spanje:
Celebramos los 25 años del Tetris; cortesía de Tetris Holding, LLC


Deze keer geen logo in het Farsi en ook niet in het Turks, Hebreeuws. Dat dwingt je om wat verder van huis te zoeken en vandaar deze keer wel in het speciaal hier de Chinese versie.

Google China:
庆祝俄罗斯方块25岁生日

Ik vind die kleine subtiele verschillen in de teksten altijd fascinerend. Vooral deze keer hoe het ene land er gewoon heeft staan "met toestemming" en het andere land met "met de vriendelijke toestemming". Nederland heeft weer de saaie versie. ;)Google speelgoed logo's


Veel logo's van speelgoed heeft Google niet gehad. Wel heeft Google een logo ter ere van de 50ste verjaardag van Lego gehad. Dit was 1 februari 2008.

Google lego logoHet merendeel zijn logo's over kunstenaars en wetenschappers. Een logo van een Computer Game is dus uniek.

Over games gesproken: aanstaande maandag wordt het Apple congres "Worldwide Developers Conference" (WWDC) in San Francisco gehouden en dan zullen er ook weer veel nieuwe Games voor de Iphone worden gelanceerd.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->