Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Mei '09 - + 0 - 0 Introductie Google Wave


Introductie Google Wave Google heeft alweer een nieuwe dienst aan haar portfolio toegevoegd. Ditmaal heeft de Internetgigant de interactieve dienst Google Wave geďntroduceerd. Google wave is een dienst waarmee mensen met elkaar kunnen praten, documenten, foto's, video's en een groot aantal andere media kunnen delen en bewerken.


Voor gebruikers van de nieuwe dienst wordt het mogelijk om een 'Wave' aan te maken. Een Wave is een soort van open webspace waar andere mensen aan toegevoegd kunnen worden, om vervolgens samen aan een project te werken. Om de werking van de nieuwe dienst makkelijk te kunnen begrijpen kan het nog het beste vergelijkt worden met een bestand waarin meerdere gebruikers tegelijk kunnen werken en op elkaars veranderingen kunnen reageren. Het is dus een combinatie van een gezamenlijke fileserver en een chatprogramma. De mogelijkheden met Wave zijn echter eindeloos.

Logo Google Wave


Barričres


Naast bovengenoemde basis mogenlijkheden kunnen er foto's worden gedeeld en bewerkt, er kunnen spelletjes worden gedaan tegen elkaar en is er een integratie met Google Maps beschikbaar, handig om bijvoorbeeld de locatie voor een afspraak te bepalen. Google heeft volgens de ontwikkelaars ten doel om de barričres tussen messaging, documenten en e-mailen weg te nemen.

Google Wave Layout


Open Source


Ook voor Wave heeft Google besloten om het Open Source te houden. Zo kunnen programmeurs de broncode aanpassen, er extra programma's voor maken en integreren met andere website. Het is echter nog niet bekend wanneer Wave officieel beschikbaar komt. Voor de mensen die erg enthousiast zijn en op de hoogte gehouden willen worden van de lancering kunnen zich hier inschrijven voor een mailinglist van Google.




Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->