Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Mei '09 - + 0 - 0 Google Champions League 2009 logo!


Google Champions League 2009Een speciaal Google logo ter ere van de Champions League 2009! Dit is maar liefst het derde logo in een week. Nice!


Het is voor zover ik weet voor het eerst dat Google een speciaal logo heeft ter ere van de Champions League. Tot nu toe waren er wel voetbal logo's, maar dan ter ere van het WK en EK voetbal. Met een beetje geluk is er vandaag dus een hele nieuwe reeks logo's ter ere van de Champions League gestart.

De finale van de Champions League 2009 vindt dit jaar plaats in Rome en wordt uitgevochten tussen Barcelona en Manchester United. Manchester United heeft de kans om als eerste club twee keer op een rij de Champions League te winnen. Een zeer spannende match dus.

Stadio Olimpico Rome


De Champions League finale wordt gehouden in het Stadio Olimpico Rome (Het Olympisch stadion van Rome). Vandaar ook dat Google dit in haar logo heeft verwerkt. Zie hier onder een luchtfoto van het Stadio Olimpico.En vergelijk dat met het logo:

Champions League 2009 logo


champions league 2009In Nederland is de titel van het Logo "UEFA Champions League Finale 2009". Spanje, Engeland en Italie hebben de zelfde logo's, alleen heten ze daar respectievelijk "Final de la Liga de Campeones 2009" en "UEFA Champions League Final 2009" en "Finale UEFA Champions League 2009 ". Voor de liefhebbers: in Farsi staat er "رقابت هاي 2009 ليگ قهرمانان باشگاه هاي اروپا". Voor de Google vertaling van het Farsi; zie de vorige regels.

Google voetbal logo's


Google heeft al een flinke historie met voetbal logo's. Zoals je zult zien speelt Google vooral met de kleurtjes van de t-shirts en met de vlaggetjes van landen. Deze worden netjes aan de stok van de letter "L" opgehangen.

EK Voetbal 2008


Het EK Voetbal van 2008 werd in Zwitserland en in Oostenrijk gehouden.WK voetbal 2006 Google logo's


Bij het WK 2006 koos Google er voor om ieder land zijn eigen versie te geven. Zo kreeg Nederland gedurende het toernooi een logo met een oranje shirt.
EK voetbal 2004 Google logo's


Het EK voetbal 2004 werd gehouden in Portugal. Vandaar dat Google het voetballertje een rood Portugees t-shirt gaf. Griekenland won het toernooi en Google eerde dat met een speciale versie met een blauw Grieks t-shirt.


WK voetbal 2002 Google logo's


Het Wk van 2002 werd in twee landen gehouden: Japan en Zuid Korea. (net zoals het EK van 2000 dat in Nederland en Belgie werd gehouden) Google had daarom twee versies van het logo en een van de winnaar Brazilie. Finalist Duitsland kreeg ook een speciale versie.

Het algemene logo:Zuid-Korea:Japan:Winnaar Brazilie:Finalist Duitsland:
Zouden we morgen ook een speciaal logo krijgen ter ere van de winnaar van de Champions League 2009?

Zie ook:

> Missing Link Found Google logo.
> Geboortedag van Mary Cassatt Google logo.

En nog veel meer google logo's:
> Google logos.
3 Googley reacties!:

“Het EK voetbal 2004 werd gehouden in Portugal. Vandaar dat Google het voetballertje een blauw Portugees t-shirt gaf. Griekenland won het toernooi en Google eerde dat met een speciale versie met een rood Grieks t-shirt.”

Voor zover ik weet is het juist andersom. Griekenland heeft een blauw tenue en Portugal het rode tenue ;)

Dennis - 27 Mei '09 - 08:49

Oeps, tijdsdruk, nog geen koffie op en een slaperig hoofd NATUURLIJK heeft Portugal een rood shirt, lol.

Jeroen.com - 27 Mei '09 - 09:08

Ben benieuwd hoeveel christenen gaan klagen dat dit weeeeer geen christelijk logo is. ;-)

Paulien - 27 Mei '09 - 13:13


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->