Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Apr '09 - + 0 - 0 Google ontwikkelt ‘premium’ videowebsite


Vevo Logo Internetgigant Google heeft gisteren bekend gemaakt dat het samen met Universal Music Group een luxe, premium videowebsite gaat ontwikkelen. De website, genaamd Vevo, zal dezelfde techniek als YouTube bevatten, maar moet aantrekkelijker worden voor adverteerders en licentiehouders.


Google heeft de laatste tijd erg veel problemen op goede afspraken te maken over copyrights op haar videowebsite YouTube, omdat het bekijken van online videoclips steeds populairder wordt. Gevolg is dat YouTube-advertenties te weinig opbrengen, volgens analisten zou er zelfs geld bij moeten. Google betaalt namelijk voor het versturen van videoclips.

Vevo


Vevo zal eigendom zijn van Universal en Google zal de techniek leveren. Er zullen op Vevo hoogwaardige videoclips te zien zijn van de grootste platenmaatschappij ter wereld. Beide bedrijven zullen de opbrengst van de beter betaalde advertenties delen. De bedoeling is dat andere platenmaatschappijen ook gebruik zullen gaan maken van Vevo.

Bron: Telegraaf.nl
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->