Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Mrt '09 - + 0 - 0 Google rupsje nooitgenoeg: De eerste lentedag - ontwerp door Eric Carle


Rupsje Nooitgenoeg van tekenaar Eric CarleGoogle viert de eerste lentedag samen met de 40ste verjaardag van Rupsje Nooitgenoeg van tekenaar Eric Carle. Het kleine Rupsje is bekend van de kinderboekjes die in collagestijl gemaakt zijn.


Eric Carle werd 25 juni 1929 geboren in Syracuse in de staat New York en verhuisde naar Duitsland.Hij volgde daar de kunstacedemie van Stuttgart. Na zijn opleiding ging hij weer terug naar America. Daar schreef hij in 1969 The Very Hungry Caterpillar wat in het Nederlands vertaald is als Rupsje Nooitgenoeg.

20 maart 2009 is uitgeroepen tot een wereldwijde Rupsje Nooitgenoeg Dag. Vandaag zal er bijvoorbeeld in Artis Amsterdam een lezing zijn over Eric Carle door Truusje Vrooland-Löb bij de presentatie van een dvd over Carle. Na de presentatie zal er heel toepasselijk een rondleiding zijn in de vlindertuin.

Google logoAh ja, in Duitsland heet het beestje "Die kleine Raupe Nimmersatt" en de Britten nemen als tekst "eric carle's the very hungry caterpillar" en in Italie mogen ze het doen met "Primo giorno di primavera" - disegnato da Eric Carle. Nice.

Rupsje NooitgenoegAndere boeken van Eric Carle zijn bijvoorbeeld:
  • 1,2,3 ik tel de dieren die ik zie (zijn eerste eigen boek)
  • Eenzame vuurvliegje
  • Wil je mijn vriendje zijn
  • De spin die het te druk had
  • Van top tot teen

Daarnaast zijn er nog diverse andere versies van Rupsje Nooitgenoeg uitgebracht zoals pop-up boeken en zelfs als luisterboek.

Vorig jaar had Google voor het eerst een "begin van de" reeks waarbij speciale logo's werden gebruikt om het begin van een nieuw seizoen aan te duiden. De eerste lentedag werd toen met het volgende logo ingeluid:


3 Googley reacties!:

leuk!
had er niet bij stilgestaan dat vandaag de lente begint,maar zeer welkom, wan de zomer kan mij niet snel genoeg beginnen.

irma schaap () - 20 Maart '09 - 10:21

Wat een gezellig verhaal van een voor mij onbekende schrijver!!
Eric Carle, ken ik beter en zeker zijn boeken. Rupsje Nooitgenoeg staat bovenaan mijn kinderboekenlijstje. Al 40 jaar: vroeger toen ik nog voor de kleuterklas stond, heb ik dat boek vele malen voorgelezen, later bij onze eigen kinderen ook. En niet te vergeten dat ik ook dit boekje vaak cadeau gegeven heb.
Heel leuk om nu te lezen dat dit allemaal 40 jaar geleden begonnen is. Van het verhaal en de illustraties heb ik genoten vandaag. Heel verrassend!!

Maria Daanen - 20 Maart '09 - 17:09

Werd zelf gebeld dat ik ff snel op google moest kijken!!
ik was (en eigenlijk nog steeds)fan van Rupsje Nooitgenoeg.
had zelf toen een trui met de bekende rups er op! (speciaal gebreid door mijn oma)
Ik had dat boekje letterlijk en figuurlijk stuk gelezen
met mijn toen nog kleine vingertjes ging door al dat lekkers wat de veelvraat at,mijn vingertjes werd groter en dikker (net als de rups) en werd de gaatje ook iets groter.
na mijn telefoontje keek ik op goole..
en zag mijn grote vriend terug in Google vorm
mijn eerste lente dag kon niet stuk!

Elles () - 21 Maart '09 - 01:43


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->