Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Feb '09 - + 0 - 0 Google Logo Charles Darwin 200 jaar in 2009!


Charles Darwin Google Logo Speciaal ter ere van de 200ste verjaardag van Charles Darwin heeft Google wederom een speciaal Google logo. Opvallend genoeg toont het logo geen verwijzing naar de evolutietheorie en toont het enkel beelden die bij een gewone bioloog passen. Google heeft blijkbaar niet de tegenstanders van Darwin tegen het zere been willen schoppen...


Charles Darwin werd 12 februari 1809 geboren in het Engelse Kent. Hij was een vermaard bioloog en stond aan de basis van de evolutietheorie. Dankzij zijn studies begonnen mensen te accepteren dat we afstammen van "gewone" dieren.

charles darwin jaar 2009Het logo toont een eiland met vier vogels waaronder de Darwin Vink. Ik mis de exotische dieren die juist zo belangrijk waren voor Darwin, zoals de Galapagos schildpadden en het vogelbekdier. Ook wordt bij Darwin vaak de ontwikkeling van de aap naar mens genoemd wat ik mis in het logo.

Ik ben zelf een groot liefhebber van Charles Darwin. In mijn kast ligt onder andere een meer dan 110 jaar oude eerste Franstalige druk van zijn boek "the origin of species". Het is samen met de religieuze boeken een van de belangrijkste boeken uit de geschiedenis. Het is echt een nog bruin papier oud exemplaar waarvan sommige pagina's nog aan elkaar vast zitten. Het komt uit de bibliotheek van Leuven en is waarschijnlijk nooit volledig uitgelezen. Ooit in Belgie op een rommelmarkt voor weinig gekocht. De origin of species werd in 1859 voor het eerst gepubliceerd, maar vanwege alle religieuze controverse rond Charles Darwin duurde het nog enkele tientallen jaren voordat het over de gehele wereld verspreidde.


> Zie ook het Google Missing Link Found! logo
2 Googley reacties!:

“Geen verwijzingen naar dieren die juist zo belangrijk waren voor Darwin”

Dit zijn Darwin vinken, FYI. Lijkt me toch redelijk relevant?

Sabine () - 13 Februari '09 - 08:22

Dank, ik heb het aangepast. Groet! Jeroen

Jeroen - 13 Februari '09 - 09:05


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->