Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Dec '08 - + 0 - 0 Google reageert snel op berichtgeving rond "voorrang Google-servers"


Google Logo Google reageert snel op de berichtgeving uit de Wall Street Journal, waarin staat te lezen dat Google providers zou hebben verzocht om Google-servers massaal direct in het netwerk van de providers te plaatsen. Dit zou de toegangssnelheid van de Google-pagina's versnellen.


Google, in de persoon van telecomadviseur Richard Whitt, reageerde vandaag snel op het artikel. Whitt schrijft in een weblogbericht dat het verhaal verwarrend en overdreven is. "Google heeft 'colocatie' van zijn cachingservers voorgesteld aan providers, omdat dit ook de providers bandbreedtekosten bespaart", aldus Whitt.

Volgens Google zijn de eventuele afspraken geen probleem wanneer de providers geen onderscheid maken tussen bepaalde bedrijven. De 'colocatie-overeenkomsten' via OpenEdge of Google Global Cache zijn volgens Whitt niet exclusief en voor iedereen mogelijk. Verder is het niet nodig om Google-verkeer met een andere prioriteit te behandelen dan ander verkeer.

Zie ook: Google vraagt om voorang op Internet
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->