Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Dec '08 - + 0 - 0 Heerlijk avondje is gekomen!, Sinterklaas Google Logo


Sinterklaas logo Google Google zet vandaag zijn schoon in het Sinterklaas logo van 2008. Het heerlijke avondje is gekomen en we hopen vanavond natuurlijk op heel veel pakjes.


Het logo dat vandaag op de startpagina van Google te zien is, is speciaal voor Nederland gemaakt. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat Sinterklaas alleen in Nederland wordt gevierd, maar ook in delen van BelgiŽ, loopt de Sint over de daken. Echter laat de Google startpagina van BelgiŽ het normale Google Logo zien.

Het Sinterklaas logo


Sinterklaas logo Google 2008De Sint, vriend van ieder kind


De Sint en zijn helper Piet lopen in de nacht van 5 december over de Nederlandse daken om daar pakjes te bezorgen voor alle kinderen. Deze moderne traditie van Sinterklaas stamt naar alle waarschijnlijk af van een boek dat in 1850 is geschreven door onderwijzer Jan Schankman met als titel 'Sint Nicolaas en zijn knecht '.

Geschiedenis


Veel tradities in het huidige Sinterklaas feest gaan terug tot Nicolaas van Myra, de Lycische bisschop uit de door Grieken bewoonde antieke stad Myra, gelegen in Turkije, hoewel er ook oudere elementen zijn.
2 Googley reacties!:

Volgens mij is dit “gewoon” het Kerst logo, hergebruikt voor Sinterklaas..

George () - 05 December '08 - 15:04

Dat Google is ook wel altijd weer origineel he. En weet je dat ze voor verschillende landen verschillende dingen doen. Ze zijn daar echt goed in.

hennie, Amsyerdam

Stoelmassage op Locatie () - 16 September '13 - 11:36


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->