Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Nov '08 - + 0 - 0 René Magritte's 110e geboortedag Google logo


René Magritte's 110e geboortedag Google laat vandaag weer een erg mooi logo zien op haar homepage. Google heeft haar logo vandaag namelijk gewijd aan René Magritte's 110e geboortedag. René Magritte was een surrealistisch Belgisch kunstschilder en een van de bekendste Belgische schilders in het algemeen.


Het verleden van René Magritte is niet zo rooskleurig en daarom erg nobel van Google om aan zijn verjaardag terug te denken. Magritte was namelijk nog maar net 14 jaar oud toen men zijn moeder uit de rivier de Samber haalden, na een wanhoopsdaad. In zijn werken is deze gebeurtenis regelmatig terug te vinden doordat hij hierin een gesluierde vrouw laat zien van wie het gezicht bedekt is.

Magritte's werk


Het grootste deel van Magritte's werk behoort qua stijl tot het surrealisme, één van de belangrijke kunststromingen van de 20e eeuw. In veel van zijn werken komen vaak naakte vrouwen en natuurgeschilderde vissen voor, waarschijnlijk een verwijzing naar zijn overleden moeder.

Zijn bekendste werk is wel het "La Trahison des Images", "Het verraad van de voorstelling" in het Nederlands. Het laat een zeer realistische afbeelding van een pijp zien met daaronder de tekst "Ceci n'est pas une pipe", "Dit hier is geen pijp", vertaald. Hij bedoeld daarmee dat het geen pijp is, maar een afbeelding ervan.

La Trahison des ImagesHet René Magritte's 110e geboortedag Google logo


René Magritte's 110e geboortedag Google logo


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->