Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Nov '08 - + 0 - 0 Google ziet geen leven meer in Lively


Google Lively Logo Google heeft besloten de stekker te trekken uit haar op Second Life lijkende 3d-wereld Lively. De virtuele wereld loopt nog door tot het einde van dit jaar. Zoekgigant Google geeft aan zich meer op haar core-business te willen toeleggen.


Google Lively is in totaal nog geen half jaar in de lucht geweest. In een blogposting schrijft het ontwikkelteam van Google dat er met Lively bewust een risico is genomen met het besef dat niet ieder project een doorslaand succes kan zijn. Echter blijft het nog steeds onduidelijk wat nu precies de beweegredenen van Google zijn achter de sluiting. Wel is zeker dat de het ontwikkelteam achter Lively een andere functie binnen Google Inc. zal krijgen.

Screenshots


Google roept huidige gebruikers van Lively op hun virtuele wereld zoveel mogelijk vast te leggen door middel van screenshots, omdat deze in 2009 niet meer toegankelijk zal zijn. Google’s ambities om Lively uit te laten groeien tot online spelplatform worden hiermee verleden tijd. De zoekgigant zou naar verluid al plannen hebben om een api beschikbaar te stellen aan spelontwikkelaars.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->