Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Okt '08 - + 0 - 0 Turkije blokkeert blogdienst Google


Google Blogger Logo Het is sinds afgelopen vrijdag niet meer mogelijk om vanaf een Turks ip-adres de blogdienst van Google, Blogger, te bereiken. Een rechter uit Turkije kwam tot het besluit, omdat Blogger-accounts inbreuk zouden verschaffen op auteursrechten.


Naast enkele Blogger.com sites kunnen ook sites van het domein Blogspot.com niet meer worden benadert vanuit Turkije. Inmiddels hebben duizenden Turken hun ongenoegen op Internet geuit. Zo vraagt een gebruiker zich volgens Turkish Daily News af, "Welk strafbaar feit heeft mijn blog gepleegd?".

De gewonnen rechtzaak van het digitale tv-platform Digiturk tegen Blogger, is de oorzaak van de blokkade. Digiturk heeft namelijk de rechthen op live-uitzendingen van de Turkste nationale voetbalcompetitie. In Nederland is dit Eredivisielive. Digiturk ontdekte op de enkele sites van Blogger en Blogspot links naar illegale uitzendingen op het Internet van de nationale voetbalcompetitie. Blogger ging echter niet in op het verzoek, waarop Digiturk vervolgens naar de rechter stapte.

BLokkades Turkijke


Het is niet voor het eerst dat Turkije de toegang tot websites van Google ontzegt. Eerder besloot de Turkse overheid tot het tijdelijk sluiten van Google Groups en Youtube. Voor meer informatie zie de volgende artikelen:

* Turkije blokkeert Google Groups
* Weer sluiting YouTube in Turkije
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->