Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Okt '08 - + 0 - 0 Steeds meer Google offline advertenties


Google offline adverteren Google heeft nooit echt iets gevoeld voor het feit om zelf offline te gaan adverteren. Hier lijkt de Internetgigant echter van terug te komen. In het verleden moest Google het hebben van mond-tot-mondreclame en het succes van haar eigen diensten.


Google heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, maar de uitgaven aan offline adverteren zijn nauwelijks toegenomen en bedraagt al jaren ongeveer twintig miljoen dollar per jaar. Dit is natuurlijk ontzettend weinig wanneer je dit afzet tegen de omvang die het bedrijf tegenwoordig heeft.

De diensten van Google zijn in het verleden vooral bekend geworden door mond-tot-mondreclame en goede deals met softwaremakers. Verder heeft Google altijd goed gebruik gemaakt van haar eigen successen om daarmee andere producten te promoten.

Nieuwe markten


Google heeft de laatste tijd echter voor haar doen nieuwe markten betreden. Voorbeelden hiervan zijn Google Android en Google Chrome, op het eerste oog niet echt “Google-producten”. In deze nieuwe markten ondervindt het bedrijf force concurrentie van onder meer Microsoft, Nokia en Apple. Deze bedrijven adverteren er lustig op los en dat is bij Google niet onopgemerkt gebleven. Volgens The Wall Street Journal heeft Google daarom de afgelopen tijd al gesprekken gevoerd met enkele marketingbedrijven. Wieden & Kennedy, bekend van ‘Just do it!’, zouden al benaderd zijn.

Ook de eigen marketingafdeling van Google zit niet stil. Op de G1-telefoon is bijvoorbeeld voor het eerst het eigen logo te zien op een consumentenproduct. Verder worden er op enkele grote gebouwen in New York afbeeldingen geprojecteerd om iGoogle te promoten.
Al 1 Googley reactie:

bekent m.z. bekend

Google bekent niet graag iets, ze houden veel geheim.. ;)

George () (link) - 07 Oktober '08 - 10:43


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->