Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Sep '08 - + 0 - 0 Huisartsen verzetten zich nu ook tegen het EPD


Google Health Logo Volgens Nederlandse huisartsen heeft het Elektronische PatiŽntendossier (EPD) nog veel te veel kinderziekten en dat patiŽnten na de invoering ervan, gepland volgend jaar september, onnodige risico's kunnen lopen.


Er is door het ministerie van Volksgezondheid gesteld dat het EPD uiterlijk in september 2009 operationeel moet zijn. Het EPD heeft als doel het aantal medische missers door miscommunicatie te voorkomen. De landelijke vereniging van huisartsen stelt echter in het Algemeen Dagblad dat deze datum onhaalbaar is en dat het ministerie de veiligheid van patiŽnten onnodig op het spel zet.

Paul Habets, vice-voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging zegt: "Ik durf mijn hand niet in het vuur te steken voor een veiligere zorg door het elektronisch patiŽntendossier zoals het er nu uitziet. Het ministerie heeft er tientallen miljoenen in gestopt, maar er is nog heel weinig bereikt. Uit de proeven blijkt juist dat de techniek het laat afweten en artsen meer tijd kwijt zijn om te controleren of de gegevens kloppen." Volgens Habets hebben huisartsen van ruim zeven miljoen mensen op regionaal niveau elektronische dossiers. Van daaruit zou er verder gewerkt moeten worden, maar een landelijke uitvoering is volgens hem een brug te ver.

Eerder al gaven directeuren van tien Nederlandse ziekenhuizen aan dat ze het EPD liever vervangen zagen worden door Google Health.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->