Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Sep '08 - + 0 - 0 Top 10 Google Chrome tips


Logo Google Chrome Hierbij de top 10 niet zo voor de hand liggende Google Chrome tips. Google Chrome werd vorige week dinsdag gelanceerd als de nieuwe browser van Google.


1. Door met de rechtermuis-knop op de "vorige" en "volgende" knop de drukken kun je de recent bezochte pagina's van dat betreffende tabblad terugvinden.

2. Spijt van het sluiten van een tabblad, geen nood! Klik op Ctrl+Shift+T en het tabblad opent weer. Ook door het openen van een nieuw tabblad worden de recent gesloten tabbladen weergegeven.

3. Focussen op de standaard zoekoptie in de adresbalk? Typ ? voordat er een zoekopdracht wordt ingegeven.

4. Gebruik de multifunctionele adresbalk als calculator of omreken-tool. Door een formule in te typen en op enter te drukken wordt de uitkomst weergegeven. Tevens kan de Chrome browser makkelijk omrekenen. Probeer maar eens "5 mijl in kilometer".

5. Meer plaats nodig in een tekstvak? Geen probleem, sleep hem gewoon groter door in de rechteronderhoek van het tekstvak te klikken.

6. Resources monitoren die een webpagina gebruikt? Klik rechts binnen in de pagina en selecteer "Inspect element" en het tabblad "Resources". Herlaad vervolgens de webpagina en zie de lijst van images, scripts en objecten die de webpagina gebruikt met de bijbehorende laadtijd.

7. Een tabblad openen als apart window? Klik op het tabblad en sleep hem buiten het venster. Het tabblad zal vervolgens als nieuw venster geopend worden. Andersom is dit natuurlijk ook mogelijk.

8. Na het downloaden van een bestand, kun je deze makkelijk naar een andere map slepen vanuit de Chrome browser.

9. Makkelijk zoekmachines toevoegen behoord nu tot de mogelijkheden. Er kan direct gezocht worden vanuit de adresbalk in een zoekmachine naar keuze.

10. Google Chrome downloaden zonder de Google Branding? Check Chromium!

Zelf proberen? Download Google Chrome

Bron: googlesystem.blogspot.com
3 Googley reacties!:

Ik ben van mening dat indien je tekst knipt en plakt van andere sites dat je op zijn minst een bronvermelding erbij zet

Ruud Arts () - 09 September '08 - 15:27

Excuus, natuurlijk moest de bron erbij staan.
Het is aangepast.

Luuk Looijmans () - 09 September '08 - 16:04

ij het afdrukken van een webpagina worden vanuit Chrome geen BGCOLOR afgedrukt. Bij iexplorer kan je via opties aan of uitzetten.
Olossing?

René () - 10 September '08 - 13:12


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->