Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Sep '08 - + 0 - 0 Kritieke lekken Google Chrome gedicht


Logo Google Chrome Internetgigant Google heeft afgelopen weekend een update beschikbaar gesteld die twee kritieke lekken en enkele schoonheidsfoutjes moet dichten in de nieuwe Chrome browser. Gisteren lichtte Google de inhoud van de update toe op haar blog die gewijd is aan updates en nieuwe software voor de browser.


De update, versie 0.2.149.29, geeft de browser geen nieuwe functies, maar repareert alleen een aantal fouten en lekken. De nieuwe versie vervangt de vorige week gelanceerde bčtaversie van Chrome en is de afgelopen dagen automatisch verspreid.

Overnemen


De belangrijkste lekken waren twee kritieke overrun-kwetsbaarheden. Hackers waren in de mogelijkheid om van afstand een code uit te voeren op de pc waarop de Chrome-browser actief is om deze vervolgens volledig over nemen. Het eerste lek werd ook wel het "Save-as lek" genoemd. Hierbij zat het gevaar in de afhandeling van extra lange bestandsnamen in het Save As-venster. Het tweede ernstige lek zat in de afhandeling van webadressen die verschijnen in de statusbalk wanneer de gebruiker met zijn cursor over een link beweegt.

about:%


Verder repareerde Google twee minder kritische veiligheidsproblemen. Het eerste probleem lost het mogelijke crashen van de browser op na het ingeven van "about:%" in de adresbalk. Het tweede probleem dat is opgelost is het feit dat de desktop van de gebruiker niet meer wordt ingesteld als standaard downloadmap, dit om het risico op "problemen met de desktop" te beperken.

Andere fouten


De rest van de update omvat reparaties voor bugs die geen direct gevaar vormen. Hierbij moet gedacht worden aan Javascript-fouten, datatransferproblemen en de niet goed werkende zoeksuggestie van een aantal zoekmachines op Amerikaanse websites.

Automatische updates


Google Chrome zal automatisch, een aantal keer per dag, controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn. Mocht dit het geval zijn worden deze automatisch gedownload en geinstalleerd. Bij de volgende browserstart zullen de updates dan actief zijn.
Al 1 Googley reactie:

Als ik naar “Uitzending gemist” wil kijken met Windows Mediaplayer lukt dit NIET als ik deze opstart vanuit Google Chrome, wel vanuit Windows Explorer

Nico - 10 September '08 - 11:33


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->