Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Sep '08 - + 0 - 0 Google onderwater


Google Water Logo Door een patentaanvraag onthult Google haar plannen om datacentra in zee te bouwen. Bijzonder hierbij zijn de moeilijke koeling- en energievraagstukken.


De koeling zou gebeuren door middel van warmtewisselaars tussen zout en zoet water. Vers koelwater zou verplaatst worden via pompen.

Google investeerde eerder al in datacentra in containers en in onderwaterkabels. In het patent beschrijft het bedrijf datacentra die enkele kilometers van de kust in zee worden geplaatst, in de vorm van enkele containers op een drijvend platform. De koeling van deze datacentra gaat gebeuren via warmtewisselaars tussen zout en zoet water. Het verse koelwater wordt hierbij verplaatst door pompen.

Energie


De energie voor deze datacentra moet worden opgewekt door windturbines en door Pelamis-systemen. Pelamis-systemen wekken energie op door de golfslag van de zee. Per datacenter zouden 40 Pelamis-eenheden ingezet moeten worden, goed voor 40 megawatt aan energie.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->