Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Sep '08 - + 0 - 0 Indexeren van bankrekeningen door Google Chrome


Logo Google Chrome Het is al bekend dat de nieuwe browser van Google, Chrome, veel indexeert. Het feit dat het ook HTTPS beschermde informatie van financiŽle websites indexeert is wellicht iets meer verontrustend.


Volgens enkele forensische onderzoekers is dit door de gebruiker zelf makkelijk te controleren door op zijn of haar eigen banksite in te loggen en na afloop via het zoekvenster van Google Chrome de verrichte acties op te zoeken. Het is echter nog onbekend of dit ook daadwerkelijk een bug in het programma is.

In de normale browsermodus vind de indexering plaats. Echter kan dit voorkomen worden door de "incognito-modus" aan te zetten en na afloop de browsergeschiedenis te verwijderen. Humphrey Cheung zegt: "Zoeken en indexeren is waar Google goed in is en het bedrijf heeft op veel manieren mijn leven een stuk eenvoudiger gemaakt, maar het indexeren van financiŽle informatie is een stap te ver."

Hoewel dit zeer beangstigend klinkt is het nog maar de vraag of dit een serieus probleem is, omdat de gegevens lokaal worden opgeslagen en er dus ook lokale toegang tot de computer nodig is om de gegevens te gebruiken of te misbruiken. De gegeven worden namelijk standaard opgeslagen in de volgende map: C:\Documents and Settings\USERNAME\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default.

Bron: http://www.security.nl
Al 1 Googley reactie:

Indexeert Google nog steeds je bankgegevens en waar kan ik het laatste nieuws vinden over Google Chrome?

James () - 05 April '09 - 16:02


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->