Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

05 Sep '08 - + 0 - 0 Google Chrome nog onveilig


Logo Google Chrome In de nieuwe webbrowser van Google, Chrome, die deze week als bčtaversie werd gelanceerd, is een lek gevonden. De webbrowser download namelijk ongevraagd bestanden naar het bureaublad. Hierdoor kunnen onvertrouwde programma's zomaar geďnstalleerd worden.


Google heeft hiermee dezelfde fout gemaakt als in de Safari browser van Apple. Apple was toen erg snel met het dichten van dit lek, Google echter heeft nog niet bekend gemaakt wanneer dit lek gedicht wordt.

Crashes


Naast dit lek blijkt Google Chrome ook volledig te crashen. Dit terwijl Google de browser juist lanceerde als crashvrij, omdat bij een vastloper alleen het huidige tabblad crasht en er op de andere tabbladen gewoon kan worden doorgewerkt. De vastlopers lijken vooral te worden veroorzaakt bij een typefout in het webadres.

Bčtaversie


Alistair Verney van Google Benelux geeft aan dat Chrome natuurlijk uitgebreid is getest, maar dat er in een bčtaversie altijd nog bugs kunnen opduiken. Ze vraagt dan ook aan de gebruikers om deze te melden, zodat er uiteindelijk een bugvrije versie kan ontstaan.
4 Googley reacties!:

Gelukkig zitten er geen typfouten in dit nieuwsartikel over Goolge. Apple was Doen ook erg snel met het dichten van lekken, iets met bekend met een t, crashed tegenwoordige tijd met -ed.. Moet ik doorgaan ?

Jacco - 05 September '08 - 11:56

Haastige spoed is zelden goed ;)

Bedankt voor de tip…!

Luuk Looijmans () - 05 September '08 - 12:03

Hehe, ik was even met andere dingen bezig en had het tabblad nog open staan. Net op refresh geklikt en blijkt dat Goolge nog steeds verkeerd is gespeld (eerste woord, eerste alinea).
Ik kwam hier trouwens via Goolge (vergeef me de woordgrap, kon het niet laten) nadat ik op “chrome” en “google” had gezocht. Ook heb ik meerdere sites ontdekt die wat informatie gaven over het vermogen en verbruik.
http://stevenpratt.com/2008/09/03/google..
http://news.cnet.com/8301-1001_3-1003088..

Hopelijk van dienst, en in ieder geval geen probleem ;)

Jacco - 05 September '08 - 13:01

De eerste blijdschap vanwege de snelheid, werd snel veranderd in beduusdheid…bij het gebruik van chrome kun je het youtuben wel vergeten…bij elk filmpje wat je aanklikt komt:sorry, this video is not longer available. Beter eerst goed uitproberen en dan lanceren, bespaart velen ergernis en tijd. Tamara Vick

Tamara () - 07 September '08 - 11:20


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->