Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Jun '08 - + 0 - 0 Google: Diego Velázquez


En toen werd ik even heel stil... Google heeft met het Diego Velázquez logo naar mijn smaak een van de mooiste Google logo's in tijden gelanceerd. Het Diego Velázquez google logo is ter gelegenheid van de geboortedag van de kunstenaar op 6 juni 1899, 109 jaar geleden.


Diego Velázquez was een Spaanse kunstenaar die leefde van 6 juni 1599 tot 6 augustus 1660. Veel van zijn werk hangt in het Museo del Prado in Madrid. Zijn werk was zeer realistisch en bevatte veel verwijzingen naar oude mythes, iets wat in die tijd erg populair was. Voor de liefhebbers: zijn volledige nam was "Diego Rodríguez de Silva y Velázquez".

Het speciale Google logo is gebaseerd op het werk genaamd "Reinterpretación de una obra de arte" dat is geschilderd in 1656.En ter vergelijk het Google Diego Velázquez logo:Google heeft eerder schitterende logo's van kunstenaars gelanceerd. Naar mijn smaak zijn dit de mooiste logo's van Google. De laatste keer is wel even geleden en dateert van 12 december 2006.

Een overzicht:
Ter ere van de verjaardag van Edvard Munch (geboren 12 december 1863) - op 12 december 2006
Ter ere van de verjaardag van Joan Miro (geboren 20 april 1893) - op 20 april 2006


google Leonardo da VinciTer ere van de verjaardag van Leonardo da Vinci - op 15 april 2005

google Vincent van GoghTer ere van de verjaardag van Van Gogh op - 30 maart 2005

google escherTer ere van de verjaardag van Escher - op 16 juni 2003google michelangeloTer ere van de verjaardag van Michelangelo - op 6 maart 2003google picassoTer ere van de verjaardag van Picasso - op 25 oktober 2002google Andy WarholTer ere van de verjaardag van Andy Warhol - op 6 augustus 2002google Piet MondriaanTer ere van de verjaardag van Piet Mondriaan - op 7 maart 2002google MonetTer ere van de verjaardag van Monet - op 14 november 2001
2 Googley reacties!:

HEEL INTRESANT

some1 () (link) - 06 Juni '08 - 12:57

Leuke info Jeroen!
Ik zag vorige jouw toelichting op de logo’s met het logo
van de hete luchtballon..
Ik weet je dus nu te vinden voor nadere informatie!
Grappig ook die logo’s te zien van vorige kunstenaars…

Petra - 06 Juni '08 - 14:31


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->