Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Mei '08 - + 0 - 0 Google, Eerst beklimming van de Mount Everest-logo


Mount Everest Zoals zovaak wijdt Google haar logo aan een thema. Vandaag staat het logo van de zoekgigant in het teken van de eerste beklimming van de Mount Everest op 29 mei 1953.


Het Logo


Het logo van laat twee bergbeklimmers zien die victorie kraaien nadat zij de top van de Mount Everest hebben bereikt. Het logo staat hieronder afgebeeld.

Eerste beklimming grootDe eerste beklimming


De Nieuw-Zeelanders, Sir Edmund Hillary en de sherpa Tenzing Norgay, waren op 29 mei 1953 de eerste bergbeklimmers die de top van de hoogste berg ter wereld bereikten. in 1990 was René de Bos de eerste Nederlander die het dak van de wereld wist te bereiken, welliswaar met zuurstoffles evenals de twee Nieuw-Zeelanders.

Wellicht is de top van de Mount-Everest al in 1924 voor het eerst bereikt door George Mallory en Andrew Irvine, die door getuigen tot enkele honderden meters van de top gezien zijn. Daarna zijn de twee bergbeklimmers uit het zicht verdwenen en nooit teruggezien.
Al 1 Googley reactie:

vet kicken

hilde - 28 September '09 - 14:58


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->