Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Mei '08 - + 0 - 0 Google Sites nu open voor iedereen


Google Sites Logo Google heeft weer een nieuwe dienst geÔntroduceerd die deel uit maakt van de Google Apps familie. Ditmaal gaat het om het openstellen van Google Sites, een dienst die het mogelijk maakt zonder kennis van HTML een eigen website te maken en te beheren.


Google heeft de openstelling van de nieuwe dienst, Google Sites, aangekondigd op zijn officiŽle blog. Het moet vooral een plek zijn waar scholen, buurthuizen en grote families informatie kunnen uitwisselen en bijhouden, zo omschrijft de Internetgigant. Google wil geen associaties opwekken met 'wiki', om het grote publiek niet in verwarring te brengen. De dienst is echter wel ontstaan uit JotSpot, een soort wikiplatform, dat Google in 2006 overnam. Gebruikers met een Google Account kunnen vanaf heden de dienst gebruiken.

Geen HTML kennis noodzakelijk


Volgens Google is kennis van de Internettaal HTML absoluut niet nodig en er is geen beperking op het aantal aan te maken domeinnamen. Een domeinnaam zal er als volgt uit komen te zien http://sites.google.com/*uwpagina*. Erg veel uitgebreide functies moeten gebruikers echter niet verwachten. Voor een professionele website moet toch nog steeds de normale weg bewandeld worden. Op dit moment is ook nog maar 100mb aan opslagruimte beschikbaar voor iedere Google Site.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->