Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Mei '08 - + 0 - 0 Betaald zoeken met Microsoft


windows live logo De Seattle Post Intelligencer en Wall Street Journal koppen vandaag dat Microsoft van plan is gebruikers van haar zoekmachine te betalen als zij via de zoekmachine op de zogenaamde gesponsorde links klikken.


Microsoft zou volgens de kranten later vandaag de nieuwe dienst bekent gaan maken aan haar adverteerders. De nieuwe dienst krijgt de naam Windows Live Cashback en biedt Amerikaanse klanten de mogelijkheid om betaald te worden in 'cash' bij het klikken op commerciŽle links. Microsoft zou inmiddels al afspraken hebben gemaakt met een aantal partijen als Barnes & Noble, Home depot en Sears.

Cash in de vorm van kortingen


Een speciaal ontwikkeld systeem zou moeten registreren of een klant iets heeft gekocht in een webwinkel, als dat het geval is zou Microsoft kortingen willen gaan uitkeren tot wel 30%. Op deze manier geeft Microsoft dus cash geld weg. De korting krijgt de klant via PayPal, op de bankrekening of via een cheque.

Kosten per klant ipv. kosten per klik


In tegenstelling van betalen per klik, CPC, betaalt een adverteerder op deze manier alleen per verkoop. Hiermee wordt het adverteren via het nieuwe systeem erg aantrekkelijk voor bedrijven. Microsoft verwacht door de nieuwe ontwikkeling dan ook een forse toename van het aantal adverteerders. Via het doorgeven van het e-mailadres van een klant aan Microsoft wordt de bonus uitgekeerd.

Op dit moment zal Windows Live Cashback alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, maar er lijkt voor de nieuwe dienst ook een toekomst in Europa in het verschiet te liggen. Dit is aannemelijk omdat Microsoft de concurrentie met marktleider Google groot wil houden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->