Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Apr '08 - + 0 - 0 Geld teveel? Adverteer met adwords op het trefwoord "Google"!


Google Adwords Logo Iedereen weet dat het niet kan vanwege de richtlijnen van Google, maar toch slipte er vandaag weer een bedrijf tussendoor die op het trefwoord "Google" een adwords campagne wist te laten lopen. Inbreuk op trademarks en geld te veel?


Het ging om de volgende campagne:Add Rock Music Videos
To your personal home page
Everybody Plays the Fool
SingingFool.comWaarschijnlijk heeft deze persoon voor 1 dollarcent per click even een flink budget er doorheen gejast. Het trefwoord "Google" wordt per dag vermoedelijk tussen de 500.000 en de 2.500.000 keer wereldwijd gebruikt. (op basis van geschatte clicks / clickratio's). Je kunt er als je een beetje je best mee doet ongeveer 100.000 euro mee doorheen jagen. Het trefwoord "Google" is een van de meest gebruikte zoekopdrachten en wordt in MSN bijvoorbeeld vaker gebruikt dan het trefwoord "Sex".

Inmiddels is de campagne weer uit de lucht. Budget op of verwijderd? We zullen het nooit weten. Wat wel verbazingwekkend is, dat is dat Google het eigen trefwoord blijkbaar niet geblokkeerd heeft.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->