Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Apr '08 - + 0 - 0 Google aangeklaagd wegens ongewenste advertenties inhoudsnetwerk


Google Adwords Logo Google is aangeklaagd door een privé-detective uit de Verenigde Staten. Dit omdat Google verkeerd vertoonde Adwords-advertenties in rekening zou hebben gebracht. De privé-detective had alleen advertenties op de Google pagina aangevraagd, maar de advertenties werden ook getoond op andere websites.


De bedoeling was dat de advertenties getoond zouden worden op de website van Google onder te zoekterm ''detectives''. Volgens David Almeida, eigenaar van Bay State Detective Agency, was in de overeenkomst met Google uit 2006, afgesproken dat het alleen op de pagina van Google zelf getoond zou worden en niet op pagina’s van derden.

Adwords opties


Wanneer een potentiële adverteerder zicht aanmeldt bij Google krijgt hij een aantal mogelijkheden voorgeschoteld. Een van die mogelijkheden is dat er een maximum bedrag opgegeven kan worden voor de online advertenties. Bij deze mogelijkheid kan aangegeven worden dat advertenties ook op het inhoudsnetwerk van Google mogen worden weergegeven. Door dit veld leeg te laten dacht Almeida dat zijn advertenties niet op de externe sites zouden verschijnen, maar dit gebeurde echter wel.

Pay Per Click


Advertenties worden bij Google verrekend aan de hand van het Pay Per Click systeem. Dit houdt in dat er betaald moet worden voor iedere keer dat er op de advertentie geklikt word. Hierdoor is Almeida van mening dat hij door Google moet betalen voor iets wat hij niet heeft besteld. Hiervoor heeft hij Google dan ook aangeklaagd.

Class Action


Omdat volgens Almeida vele andere gebruikers van Google Adwords in hetzelfde schuitje zitten, wil hij van deze zaak een zogenaamde ''Class Action'' zaak maken. Hierdoor kan iedere gebruiker die zich door Google benadeeld voelt zich aansluiten bij de zaak. Google wilde vooralsnog niet reageren op de zaak omdat ze nog geen dagvaarding heeft ontvangen. De rechtzaak zou om vele miljoenen gaan, wanneer hij er echt komt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->