Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Apr '08 - + 0 - 0 Voor altijd verbannen uit Google, ECHT WAAR!


Pffff, sommige mensen weten echt hoe ze onzin moeten vertellen. De tekst is afkomstig van een site die zoekmachine optimalisatie poogt te verkopen. Klanten worden bang gemaakt door te waarschuwen dat een penalty echt voor altijd is. Een keer een Google Penalty? Dan is er geen herstel meer mogelijk!


De volgende tekst staat op de homepage:
    "Rest ons hierbij nog te vertellen dat als een site éénmaal verbannen op een bepaalde zoekmachine vanwege overtreding van deze webmaster richtlijnen, dan is er geen herstel meer mogelijk. Men moet in dat geval weer kompleet van voren af aan beginnen met een andere domeinnaam, dus weet waaraan u begint indien u iemand inhuurt voor optimalisatie werkzaamheden die zelf niet weet waar die mee bezig is."

Dit is natuurlijk 100% onzin. Sinds de eerste grote Google penalties in Nederland, eind 2002 werden uitgedeeld zijn de sites vrijwel altijd terug gekomen in Google. Zelfs de zeer zware gevallen. BMW wist zelfs binnen een week terug te komen, de verzekeraars binnen een aantal weken. Enkele zoeksites hebben nog steeds een penalty, maar voornamelijk aangezien ze nog niet 100% clean zijn.

Welk bedrijf deze onzin verkoopt? Bedrijfsnaam noem ik niet, ga maar Googlen ;)
13 Googley reacties!:

Een bedrijf (gespecialiseerd in website-optimalisatie) die dit soort onzin verkoopt, verdient het gewoon om wel publiekelijk aan de schandpaal te worden genageld…..

René Greve () - 24 April '08 - 17:04

Ik kreeg mailtje van iemand die mij op deze blog attend maakte omdat er wat geschreven en gekopieerd is van onze site.

Ten eerste maakt deze blog zich schuldig aan plagiaat door klakkeloos teksten van mijn site te kopieren en als u zich toch
al zo oprecht noemt doet men dat niet want het staat gelijk aan diefstal !!

Ten tweede weet ik van 35 domeinnamen dat ze gebanned ZIJN omdat de eigenaar ze in een linkfarm aan elkaar had gelinkt.

Uw verhaal van BMW en die grote verzekeringsmaatschappij mag dan wel correct zijn in zover dat ze terug zijn gekomen maar dat was meer omdat google niet NEGATIEF in de publiciteit wil komen omdat BMW in heel duitsland (en de rest van de wereld)niet meer te vinden is om het woord BMW.

Hetzelfde gaat op voor mijn verhaal en dat is correct zoals het is verwoord.

In zover is het gemakkelijk om content te stelen en wat van de daken te schreeuwen op uw blog om het interessant te maken en denk ik nog wat geld te maken met adsense, wat u kennelijk nodig hebt want met optimalisatie zal dat wel niet zo lopen.

WRS Website Optimalisatie () - 24 April '08 - 23:31

> Ten eerste maakt deze blog zich schuldig aan plagiaat door klakkeloos teksten van mijn site te kopieren en als u zich toch

;-) Voordat je zoiets roept moet je je eerst eens verdiepen in het citaatrecht. Ik heb me netjes gehouden door geen namen te noemen. Ik kan uiteraard voor de volledigheid de bron vermelden als je dat graag hebt. Geen enkel probleem. Ik denk dat de bron nu wel duidelijk is.

> Ten tweede weet ik van 35 domeinnamen dat ze gebanned ZIJN omdat de eigenaar ze in een linkfarm aan elkaar had gelinkt.

Dan zal hij de sites nog steeds niet netjes hebben of wordt het gewoon om andere redenen gefilterd. Google zal netjes de sites terug plaatsen, mits je snel de puinhoop opruimt en de juiste paden bewandelt.

> Uw verhaal van BMW en die grote verzekeringsmaatschappij mag dan wel correct zijn in zover dat ze terug zijn gekomen maar dat was meer omdat google niet NEGATIEF in de publiciteit wil komen omdat BMW in heel duitsland (en de rest van de wereld)niet meer te vinden is om het woord BMW.

Ik ken deze cases erg goed en weet dat Google juist de publiciteit wel waardeerde. De cases zijn gebruikt om het wereldwijd bekend te maken dat Google spam stevig ging aanpakken. Je kunt Google echter wel verwijten dat ze in het geval van BMW wel heel erg snel overstag gingen, maar mission accomplished. Ik denk dat ze gewoon een beetje schokken van de impact.

> uw blog om het interessant te maken en denk ik nog wat geld te maken met adsense, wat u kennelijk nodig hebt want met optimalisatie zal dat wel niet zo lopen.

;-) Mijn Adsense inkomsten komen maar slechts voor een klein gedeelte uit deze blog. Interesseert me eerlijk gezegd niet echt, maar toch dank voor de herinnering dat die dingen daar staan.

Jeroen van de Wiel (link) - 24 April '08 - 23:48

http://nl.wikipedia.org/wiki/Citaatrecht

“Als een citaat gebruikt wordt, moet altijd de bron en de maker van het werk vermeld worden”.

Ga maar Googlen…dus niet.

Als jij denkt dat je goed zit moet je het gewoon laten staan en graag even mijn naam erbij zetten want als je citeert ben je dat VERPLICHT.

En als je dat doet hoop ik dat je net zo’n goede advocaat hebt en tijd en geld want ik laat mijn bedrijf niet op jouw blog in de zeik zetten met een term als “Welk bedrijf deze onzin verkoopt? Bedrijfsnaam noem ik niet, ga maar Googlen”.

WRS Website Optimalisatie () (link) - 25 April '08 - 00:03

oja….een citaat zonder bronvermelding is plagiaat…
Het is dus plagiaat of smaad.

WRS () (link) - 25 April '08 - 00:48

Wat is het adres van de website? Ik wil ook graag weten hoor van waar je het info hebt gestolen. Misschien kan ik heel veel leren van die website :P

Gelukkig is me site niet verwijderd uit Google, anders kan het nooit meer in OMG

Navin () (link) - 25 April '08 - 02:39

Ik heb een vraagje, wat is een linkfarm?

An () (link) - 25 April '08 - 17:08

Jeroen.com heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van SEO en SEM sinds 1997! Het uitgedaagde bedrijf slechts enkele jaren…

AG ICT - Webdesign & SEO () (link) - 26 April '08 - 22:42

hahaha…wat een geweldige discussie!!!

Jeroen je hebt gelijk over de penalty. Ten tweede is Rene beledigd als specialist. Los van zijn ogenschijnlijk onnoemelijke kwaliteiten is seo – specialist of iets dergelijks alleen interessant alsterm voor vindbaarheid bij zoekmachines. Maar SEO is nu eenmaal geen 100% exacte wetenschap, kan het ook niet zijn, daar Google altijd het laatste woord heeft. Los nog van het feit dat er geen diploma’s e.d. te verkrijgen zijn. Dus specialist, wie het ook roept, niet al te snel roepen svp.

De reactie van Rene dat het je gaat om inkomsten AdSense vond ik wel de grappigste en is een teken van een op stoom geraakte Seo’er die net (niet beledigend bedoelt) om de hoek komt kijken. Ivoren – toren – rethoriek zullen we maar zeggen.

Ik sluit me aan bij An dat Jeroen een entiteit is op SEO - gebied en het is niet gepast om zo te reageren Rene. Hou je concullega’s te vriend, we zijn met weinigen en daarvan ook nog eens weinig echte goede!

Succes met jullie blog en naar ik aanneem schikking in de “rechtzaak” van de eeuw”, want al met al exposure en traffic is er gegenereerd. Hoe je het ook went of keert.

PS : Hoe? Google Alerts “zoekmachine optimalisatie”

Mark Eurlings () (link) - 29 April '08 - 08:39

Hoi Mark,

Even iets recht zetten: “René Greve” is niet degene over wie het gaat en die reageert met rechtszaken, maar “WRS Website Optimalisatie”. Dank verder voor je post! ;)

Groet, Jeroen

Jeroen van de Wiel (link) - 29 April '08 - 09:32

Oooohhh sorry René!

Euh wie dan wel? ach doet er niet toe. De ontvanger weet dat zelf wel.

Nogmaals excuses Rene. Ik hoop dat de mensen even iets verder zullen lezen dan mijn eerste post :-)

Mark Eurlings () (link) - 29 April '08 - 15:38

Hmmm, maar is er dan uberhaupt nog iemand die een SEO bedrijf serieus neemt dat het nodig vind om het eigen backlinkprofiel op te bouwen door bij haar klanten een linkje in de footer te zetten?

Henrik () (link) - 07 Mei '08 - 16:06

Angst inboezemen werkt anders toch vaak erg goed. Er zijn vast genoeg klanten bij wie zoiets aanspreekt.

Patty () (link) - 14 Augustus '08 - 17:40


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->