Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Apr '08 - + 0 - 0 Microsoft lanceert Windows Live Mesh


Windows Live Mesh Logo Microsoft heeft vandaag haar nieuwe dienst Windows Live Mesh gelanceerd. Deze nieuwe lancering moet de positie van Microsoft op Internet versterken. Microsoft kwam deze week met een beta-versie van Windows Live Mesh en de dienst moet gebruikers de mogelijkheid geven overal bij bestanden te kunnen.


Informatie moet met Windows Live Mesh makkelijk en snel van het ene naar het andere apparaat verplaatst kunnen worden. Zo moet een foto gemaakt met een mobiele telefoon binnen enkele minuten al thuis uit de printer kunnen rollen.

Concurrentie


Microsoft wil de concurrentie met Internetgiganten als Google en Salesforce.com, die zich al bezig houden met software via Internet, aangaan. Bill Gates meldde ruim twee jaar geleden al dat online software de markt voor software op de desktop, waar Microsoft een groot deel van zijn omzet uit haalt, zou kunnen bedreigen. Met de onthulling van Windows Live Mesh zet het bedrijf een grote stap in de groeimarkt. Echter zal volgens Microsoft altijd een deel van de data lokaal opgeslagen blijven.

Ray Ozzie


Windows Live Mesh is een belangrijk project van Ray Ozzie. Ozzie is de man die Microsoft-oprichter Bill Gates drie jaar geleden verving als hoofd softwarearchitectuur.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->