Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Apr '08 - + 0 - 0 Google 2e op lijst meest innovatieve bedrijven


Google Labs Logo Google is dit jaar wederom tweede geworden op de lijst van meest innovatieve bedrijven. Evenals voorgaande jaren moest Google de eerste plaats aan Apple laten. Het onderzoek wordt jaarlijks gehouden in opdracht van BusinessWeek.


Naast de enquête die dit jaar is uitgevoerd door de Boston Consultancy Group, werden er dit jaar ook een aantal financiële aspecten meegenomen in de meting. De omzet van de afgelopen drie jaar woog voor 5% mee. Ook de winststijging woog voor 5% mee in het totaal. Verder kreeg de opbrengst van de aandelen een weging van 10% en de overige 80% werd door de enquête voor haar rekening genomen.

Vorig jaar


De top twee is evenals vorig jaar ongewijzigd. In de rest van de lijst zijn wel enkele opvallende verschuivingen te zien. Zo kwam het bedrijf Nintendo dit jaar voor het eerst voor op de lijst en nam meteen de 7e plek voor haar rekening. De volledige lijst is hier terug te vinden. De top 5 ziet er echter als volgt uit:

1e plaats: Apple
2e plaats: Google
3e plaats: Toyota Motor
4e plaats: General Electric
5e plaats: Microsoft
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->