Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Apr '08 - + 0 - 0 Zoekaandeel Google stijgt, maar het advertentieaandeel daalt!


earchignite Logo In het eerste kwartaal van dit jaar is het aandeel van Google op het gebied van zoeken in Amerika iets gestegen. In tegenstelling tot deze stijging is er een daling op het gebied van de advertentiemarkt te zien, deze nam met enkele procenten af.


Het marktaandeel dat Google heeft in de VS nam in de eerste drie maanden van 2008 iets toe. In de VS ondervind Google onder andere concurrentie van Yahoo! en Microsoft. Sinds januari steeg het aandeel van Google in de zoekmarkt met iets meer dan een procent naar 59,8% in maart. De belangrijkste concurrent van Google in de VS is Yahoo!. Yahoo! nam in maart een zoekaandeel van 21,3% voor haar rekening. Dit is iets minder dan de voorgaande maanden. Ook Microsoft dat nummer drie staat in de VS moest in het eerste kwartaal van 2008 een kleine procent zoekaandeel inleveren. De totale zoekmarkt in de VS steeg overigens in het eerste kwartaal iets. In totaal zijn er in maart 10,8 miljard zoekopdrachten verstuurd.

Daling op de advertentiemarkt


Op de advertentiemarkt daarentegen gaat het Google wat minder goed, hoewel Google nog altijd marktleider is met 70,4%. Google begon 2008 echter met een aandeel van bijna 75%. De verloren percentages werden bij Yahoo! bijgeschreven. Yahoo! zag haar advertentieaandeel stijgen van 19,6% naar bijna 25%. De cijfers van dit onderzoek zijn afkomstig van marketingbureau Searchignite, die de zoekmarketingbudgetten van haar klanten omrekende naar marktaandelen van zoekmachines.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->